SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO REGION: Ubio je svoje roditelje, a sada su isplivale užasne informacije

Region
SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO REGION: Ubio je svoje roditelje, a sada su isplivale užasne informacije
.

Dvadesetogodišnji Tin Šunjerga iz Čiste Velike koji je lani u martu hladnokrvno ubio svoje roditelje Silvanu (46) i Marina Šunjergu (45) na Županijskom sudu u Zadru iza zatvorenih vrata 9. maja iznijet će obranu, nakon čega će biti izrečena i nepravomoćna presuda na Županijskom sudu u Šibeniku.

Ovaj slučaj je šokirao region, a taman kad smo pomislili da dalje nema, nove informacije je objavio portal Dnevnik.hr.

Namie, odlukom upravitelja zatvora od decembra 2017. nad Tinom Šunjergom određeno je provođenje posebnih mjera održavanja reda i sigurnosti, odnosno pojačanog nadzora jer je u dva navrata bio zaprimljen u Zatvorsku bolnicu zbog zloupotrebe opijata i poremećaja prilagodbe, a postojala je i mogućnost iznenadnog napada ili bijega. Iz liječničkog kartona moglo se iščitati da je na vlastitom licu gasio cigarete. I ne samo to. I prije ubojstva roditelja bio je sklon samoozljeđivanju režući se po tijelu i rukama.

U pritvoru se, unatoč svemu, Šunjerga ponaša uredno i ne radi ekscese, no za Vrhovni sud, kao i za nižu instancu, iako “zbog specifičnih okolnosti zločina ubojstva roditelja” isto (ne)djelo ne može ponoviti, ostaje u pritvoru po istoj osnovi.

Rezultati psihijatrijskog vještačenja pokazali su da mu je dijagnosticirana zloupotreba više psihoaktivnih tvari te duboki, trajni poremećaj ličnosti disocijalnog tipa.

Riječ je o poremećaju ličnosti koji karakterizira grubo zanemarivanje osjećaja drugih osoba, manjak odgovornosti i nepoštivanje socijalnih normi te vrlo niska tolerancija frustracije i nizak prag za očitovanje agresije, a što uključuje nepostojanje osjećaja krivnje ili nemogućnosti učenja na iskustvu (na kazni).

Prema optužnici, Tin Šunjerga lani je ubio majku i oca jer su mu prigovarali zbog loših ocjena u školi i konzumiranja droga.

Ne propustite