PROLJEĆE JE PRAVO VRIJEME: Za samo sedam dana PREPORODITE svoj organizam!

Porodica i zdravlje
PROLJEĆE JE PRAVO VRIJEME: Za samo sedam dana PREPORODITE svoj organizam!
.

Detoksikacija je prirodan proces neutralizacije ili eliminacije otrova iz ljudskog tijela. Otrovi (sve ono što može potencirati oštećenje tjelesnog tkiva) se hemijski pretvaraju u manje štetne tvari, koje se potom izlučuju putem stolice ili urina.

Upravo je proljeće pravo vrijeme za dotoksikaciju, pa je naptavite što prije.

Čišćenje organizma ne mora biti komplicirano. Pridržavajte se nekoliko jednostavnih uputa i uskoro ćete se osjećati puni energije.

Voće

Konzumirajte što više voća. U bilo kojem obliku – svježe, suho, zamrznuto ili u sokovima – voće će vam donijeti energiju i vitalnost.

Voda

Pijte što više vode! Voda je presudna za vaše zdravlje jer igra ulogu u svim fiziološkim procesima organizma. Voda je neizostavan dio svake detoksikacijske dijete. Pijte 8 do 10 čaša obične ili negazirane vode svakog dana. Voda pomaže eliminaciji toksina iz organizma te poboljšava metabolizam, raspoloženje i izgled kože.

Zeleno povrće

Povrće - posebno zeleno povrće (brokula, kelj, špinat) – bogato je vitaminima i mineralima, poboljšava imunitet, čisti organizam od toksina i uz sve to sadrži vrlo malo kalorija. Jedite ga što više – u sirovom obliku, dinstano ili kuhano na pari, u salatama ili u domaćim zelenim sokovima.

Integralne žitarice i mahunarke

Integralne žitarice i mahunarke odličan su izvor antioksidansa, vitamina, minerala, proteina i dijetalnih vlakana. Uključite u vašu prehranu divlju ili smeđu rižu, kruh od integralnog brašna, kus-kus, bulgur, heljdu, integralnu tjesteninu, različite vrste graha, leću, slanutak.

Limun

Limun je idealna namirnica za čišćenje organizma jer pomaže eliminirati toksine iz tijela. Započnite dan čašom tople vode u koju ste istisnuli pola limuna. Odmah ćete se osjećati bolje, a nakon kratkog vremena primijetit ćete da imate sve više energije i uspješno gubite kilograme.

Što trebate izbjegavati tijekom detoksikacijske dijete?

  • Tokom čišćenja organizma nemojte konzumirati alkohol, kafu i gazirane napitke.
  • Izbjegavajte visoko prerađenu hranu, margarin, rafinirana ulja, bijeli šećer, glatko brašno.
  • Nemojte jesti tešku, prženu i masnu hranu.
  • Izbjegavajte stres.

Sedmodnevni plan detoksikacije organizma

  • ODMAH NAKON USTAJANJA; Popijte čašu tople vode u koju ste prethodno iscijedili pola limuna
  • PRIJE SPAVANJA; Čaša vode s jednom žlicom gline Bentonita i žličicom mljevenih sjemenki lana
  • PRVI DAN; Možete jesti bilo koje voće, osim banana.
  • DRUGI DAN; Možete jesti sve vrste povrća, sirovog ili kuhanog, u količinama u kojima želite. Za večeru pripremite jedan veći krumpir pečen u pećnici s komadićem maslaca. Povrće će vam dati sve potrebne nutrijente i vlakna.
  • TREĆI DAN; Možete jesti sve vrste voća i povrća, osim banane i krumpira, u količinama po želji.
  • ČETVRTI DAN; Danas možete pojesti do osam banana i popiti tri čaše mlijeka, a dopuštena je i povrtna juha. Banane služe da bi nadoknadile kalij i natrij koji ste izgubili.
  • PETI DAN; Možete pojesti do 600g govedine i 6 komada rajčice. Povećajte unos vode.
  • ŠESTI DAN; Govedina i povrće u neograničenim količinama.
  • SEDMI DAN; Možete pojesti smeđu rižu, sve vrste povrća i piti nezaslađene voćne sokove.

 

Ne propustite