Osobe koje često plaču imaju poseban karakter? Evo kako to djeluje na njihovo SRCE

Zanimljivosti
Osobe koje često plaču imaju poseban karakter? Evo kako to djeluje na njihovo SRCE
.

p3Prema psiholozima plač je dobar i zdrav, a osobe koje puno plaču su posebne. Sljedeći put kad budeš na rubu suza, sjeti se ovih nekoliko stvari o plakanju. Plakanjem smanjujete stres – ako ste osoba koja lahko puša emocije van, onda ćete se lakše nositi s teškim životnim situacijama.

p2

Nakon što “otplačete svoje”, osjetit ćete olakšanje i bit ćete u stanju jasnije sagledati situaciju koja tvam je natjerala suze na oči.

Pokazujete da se ne bojite vlastitih osjećaja – plakanje je također znak da se ne bojite onoga što osjećate. Plakanje je znak da prihvaćate svoju ranjivost i osjećajnost. To je znak da ste snažna osoba i da stvari nazivate pravim imenima.

p1 
Plakanje je također znak zdravog srca i mozga.

Možda Vas zanima   Znate li zašto liječnici imaju rukopis koji je teško pročitati?
Pokazujete koliko ste hrabri – osobe koje pokazuju svoje emocije su hrabre i autentične. Važnije im je da žive svoju istinu, nego da brinu što će drugi pričati o njima. Osim toga znaju da bi i drugi rado češće pokazali svoje prave osjećaje (makar i kroz suze), ali se ne usude jer moraju održavati sliku o sebi koju su stvorili.

Plakanje pomaže uspostaviti ravnotežu – kad prihvatite svoje osjećaje, a plakanje je dio procesa prihvaćanja, lakše ćete otpustiti osjećaje koji vas tište.

Ne propustite