Lukač: MUP RS ne krije ništa u slučaju smrti Davida Dragičevića

Crna hronika
Lukač: MUP RS ne krije ništa u slučaju smrti Davida Dragičevića
.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da Ministarstvo unutrašnjih poslova RS nema razloga da krije bilo koji detalj koji se odnosi na slučaj stradanja Davida Dragičevića.

- MUP u ovom slučaju ništa ne krije, niti bilo koga prikriva. Pokušala se napraviti montaža da je jedno od lica koje je imalo sukob s pokojnim Davidom, a preziva se Ćulum, rođak direktora Policije RS Darka Ćuluma i da mi radi toga nešto sakrivamo. Ovakav pokušaj je pobijen istragama koje smo do sada sproveli - rekao je Lukač.

On je za ATV podsjetio da su lica koja su učestvovala u sukobu s Davidom Dragičevićem više puta privođena u policiju, saslušavana i poligrafisana.

- Utvrđeno je da nisu doprinijeli tome da David tragično završi. To su bili njegovi drugari, sukob je nastao u lokalu u kome su se nalazili, a nastavljen je izvan objekta. Bilo je neke manje tuče, a povrede nisu doprinijele smrtnom ishodu - istakao je Lukač, prenosi Srna.

Prema njegovim riječima, Dragičević nije imao sukob s Filipom Ćulumom, nego s Nikolom Ćulumom.

- Filip je rođak od Nikole i nije imao tu noć kontakt s pokojnim Davidom. Ne znam iz kog razloga je David zamijenio ime, nakon čega je prema Filipu krenula hajka na društvenim mrežama. Policija je Filipa saslušavala i provjeravala na poligrafu, a imao je i alibi za tu noć gdje se nalazio i s kim je bio - kaže Lukač.

On je naglasio da sva lica koja su bila u sukobu s pokojnim Davidom imaju alibi, gdje su nakon, što se razišli s njim, bili i kretali.

- Više od 20 ljudi radi na ovom slučaju, a nadležno tužilaštvo je upoznato o svim detaljima, rukovodi istragom i nama daje smjernice. Priveli smo ogroman broj ljudi, mnoge smo više puta poligrafisali i nismo našli nijedan dokaz da su krivi - rekao je Lukač.

On je podsjetio da je nekoliko dana trajala potraga za Dragičevićem.

- Policija je uzela sve video-zapise iz ulica i lokala u Banjaluci u kojima se kretao pokojni David. Jedan od prvih zapisa s video-nadzora koji smo dobili je bio od njegove majke, o čemu postoji zabilješka inspektora. Na tom snimku se vidi njegov ulazak u kuću koja je provaljena kobne noći, ovo sada govorim uslovno, jer je i majka tada rekla da je to on - dodao je Lukač.

Na osnovu snimaka, navodi on, privedeni su svi oni koji su imali kontakt s Davidom.

- Njegovo kretanje je zabilježeno s nadzornih kamera. Posljednji snimak je bio izlazak iz kuće, a poslije je porodica rekla da to nije bio on. Jedino što nije pokriveno video-zapisom, a ključna je stvar u ovom slučaju jeste odlazak od kuće do riječice Crkvene koja je udaljena 50 metara i za sada je jedina nepoznanica - rekao je Lukač i ponovio da je signal mobilnog telefona Davida Dragičevića ugašen u jutarnjim satima oko pola četiri ili dvadeset minuta do četiri.

Lukač tvrdi da, prema prikupljenim dokazima, nijedno od lica nije dovedeno u vezu sa stradanjem Davida Dragičevića, ali da policija i dalje nastavlja s radom.

- Ono na šta moramo da se pozovemo jeste obdukcioni nalaz. I drugi nalaz koji je radio doktor iz Beograda govori da je smrt nastupila utapanjem i da za života nije imao povrede koje su mogle da dovedu do smrtnog ishoda. To znači da ne stoje priče da ga je neko pretukao i bacio u Crkvenu, jer je smrt nastupila utapanjem, a sve povrede koje je do tada imao su bile lakše - zaključio je Lukač.

 

Ne propustite