DOBRO OBRATITE PAŽNJU! ĐUMBIR NIJE DOBAR ZA SVAKOGA: Evo ko NIKAKO ne bi smio da ga jede
Đumbir je ključna biljka u ajurvedskoj medicini. Popularan je u kuhinjama diljem svijeta zbog osebujnog ljutkastog okusa.
Bogat je eteričnim uljima, vitaminom B, kalijem, manganom, bakrom i magnezijem.Đumbirom jača imunitet i regulišete probavu. Takođe, pomaže kod kašlja, menstrualnih bolova i srčanih problema, a i dobra je prevencija protiv raka.
![]()
Djelje kao snažan antiseptik, te se s razlogom korisiti u tradicionalnoj medicini.
Trudnice bi trebalo da ga izbjegavaju jer ova biljka sadrži moćne stimulanse koji mogu da dovedu do preuranjenih kontrakcija.
![]()
Đumbir ubrzava cirkulaciju, te nije dobar izbor ni za one koji pate od oboljenja krvi, kao što je, recimo, hemofilija, a ne preporučuje se ni onima koji piju lijekove za regulisanje pritiska ili dijabetes.