DETALJI TRAGEDIJE NA KOPRIVNIČKOM BAZENU: ‘Nisu to bili prizori klasičnog utapanja’

Region
DETALJI TRAGEDIJE NA KOPRIVNIČKOM BAZENU: ‘Nisu to bili prizori klasičnog utapanja’
.

Dječak je pronađen na uskom rekreacijskom dijelu bazena koji podsjeća na riječno korito u kojemu voda malo jače struji. Obdukcija tijela, ali i snimke kamera na koprivničkim bazenima trebale bi istražitelje dovesti do odgovora kako je točno preminuo osmogodišnji dječak koji je jučer pronađen mrtav u vodi na proslavi jednog rođendana.

Obdukcija koja bi trebala biti završena danas na patologiji Opće bolnice u Koprivnici mogla bi dati odgovor od čega je točno preminuo osmogodišnji dječak kojeg su na Gradskim bazenima u Koprivnici, tijekom prolave jednog rođendana, pronašli mrtvog.


Dječak je pronađen na uskom rekreacijskom dijelu bazena koji podsjeća na riječno korito u kojemu voda malo jače struji.

‘Dijete je bilo ukočeno na dnu bazena’

Iako sve na prvu upućuje da se dječak utopio to ne mora biti slučaj. Naime, osoba koja je u kobno vrijeme bila na mjestu događaja ispričala je kako to nisu bili prizori klasičnog utapanja jer je voda na tom dijelu bazena prilično plitka, oko metar.

“Dijete je bilo ukočeno na dnu bazena, a nitko prije toga nije vidio da maše rukama ili traži pomoć”, kazao je svjedok za Podravski.hr. Tako se može pretpostaviti da bi uzrok smrti mogao biti i udarac u glavu u rub bazena ili nešto treće što bi u svakom slučaju mogle razotkriti i snimke kamera s bazena koje će policija detaljno pregledati. Nakon pregleda snimki razgovarat će i sa svjedocima.

Dječak je bio neplivač
Još jedan od važnih detalja jest i činjenica da je osmogodišnjak bio neplivač, a zasad nije poznato jesu li s tom informacijom bile upoznate i dvije animatorice na rođendanu te voditeljica proslave.

Dječak bio je na proslavi dječjeg rođendana s osmero svojih vršnjaka, a kad su svi krenuli u brzu rijeku nitko nije primijetio da je dječak potonuo. Malo kasnije pronašao ga je plivač. Odmah je dijete izvadio iz vode. Spasitelj na bazenima nesretnog je dječaka odmah počeo reanimirati, a pozvana je i Hitna pomoć čiji su liječnici također reanimirali dijete gotovo sat vremena. Na žalost, dječaku nije bilo spasa.

Ne propustite