Od sutra kreće velika akcija kontrole saobraćaja: Na jednu stvar će policajci posebno obraćati pažnju, a evo i koju

Region
Od sutra kreće velika akcija kontrole saobraćaja: Na jednu stvar će policajci posebno obraćati pažnju, a evo i koju
.

Vozači u Srbiji će od sutra, pa do 22. aprila, biti na udaru opsežne kontrole saobraćajne policije koja će prvenstveno provjeravati brzinu kretanja vozila.

k5

Svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumjeva i obavezno alkotestiranje vozača, a prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu saobraćajni policajci će kontrolisati i da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosne pojaseve.

k

U okviru ove međunarodne akcije, realizovaće se i akcija "Speed Marathon", koja se takođe sprovodi na svim evropskim putevima, a tokom koje će biti mjerena brzina na najvažnijim putnim pravcima neprekidno u trajanju od 24 časa, od 18. aprila u 6:00 do 19. aprila u 6:00 sati.

k1

U tom periodu biće angažovani svi raspoloživi uređaji za mjerenje brzine, istakao je MUP i podsjetio vozače da se na dionici autoputa Šid - Šimanovci mjeri i prosječna brzina kretanja vozila.

Tokom prošlogodišnje akcije "Speed Marathon", za 24 časa na evropskim putevima otkrivena su ukupno 151.073 prekršaja prekoračenja brzine, od čega je u Republici Srbiji otkriveno 2.895 prekršaja.

k4

Analize pokazuju da je svaki treći saobraćajni prekršaj u Republici Srbiji prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila. Istovremeno, neprilagođena brzina javlja se kao uticajni faktor u gotovo polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

Ne propustite