Vijeće ministara BiH o izmjenama Zakona o izvršenju krivičnih sankcija

Objavljeno:15.04.2018 - 17:26
A A A Times Arial

Izmjene Zakona Bosne i Hercegovine o izvršenju krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera u formi nacrta koje je pripremilo Ministarstvo pravde bit će razmatrane sutra na sjednici Vijeća ministara BiH.

Na dnevnom redu su i nacrti sporazuma o zajmu između BiH i OPEC-ova Fonda za međunarodni razvoj (OFID) za Projekt autoceste na Koridoru 5-C, poddionica Nemila-Donja Gračanica (Zenica sjever) za komponentu A i B.

Također, ministri će biti upoznati i s Izvještajem o izvršenim prestrukturiranjima rashoda institucija BiH unutar budžetskih rashoda te s Izvještajem o namjenskom utrošku grant sredstava u oblasti nauke i kulture, a oba izvještaja tiču se prošle godine.

Bit će razmatrana i Analiza trgovinske razmjene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda za period od 2012. do 2017. godine koju je sačinilo Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, ali i Prijedlog migracijskog profila BiH za prošlu godinu.

Bit će razmatran i prijedlog mišljenja o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti osoba koje prijavljuju korupciju u institucijama BiH, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

Nakon sjednice Vijeća ministara BiH, predsjedavajući Denis Zvizdić obratit će se javnosti povodom tri godine mandata saziva tog vijeća.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA