Evo koje stvari trebate čistiti svaki dan, znamo da nemate vremena ALI MORATE radi vašeg zdravlja

Praktična žena
Evo koje stvari trebate čistiti svaki dan, znamo da nemate vremena ALI MORATE radi vašeg zdravlja
.

Ove stvari nikad ne preskačite sa čišćenjem, a Bright Side je napravio kratki popis. Dosta je da odvojite desetak minuta kako bi održali higijenu.

Kuhinjske krpe
Nedavne studije pokazale su kako su kuhinjske krpe najveći prenosioci zaraza u kuhinji. Ista stvar vrijedi i za male ručnike u kapaonici. Kako ih koristite više od jednom dnevno, jako brzo se zaprljaju. Zbog toga ih mijenjati bar jednom svakih nekoliko dana, a i češće ako imate veliku porodicu.

Ključevi
Na držačima ključeva ima više bakteija nego na tipkama u dizalu. Nikad ih ne čistimo, a stalno ih primamo prljavim rukama. Stavljamo ih u prljave džepove i često nam padaju na pod. Rezultat je da donosimo nevjerovatan broj bakterija u naš dom. Očistite ih antiseptičkim maramica kako bi spriječili zarazu.

Umivaonik i sudoper
Možda mislite da je nakon pranja ruku ili suđa, opran i umivaonik i sudoper, ali nije tako. Na njihovim rubovima zadržavaju se brojne bakterije.

Daska za rezanje
Ako koristite drvene daske, namočite ih u mješavinu ocata i vode (1:1) nekoliko minuta, svaki put kad ste gotovi s kuhanjem. Trik je to koji će vam pomoći da se riješite bakterija i gljivica nakupljenih na površini.

Četkice i spužvice za šminkanje
Ako dugo vremena koristite isti pribor za šminkanje, nakon svakog korištenja ga očistite u toploj, sapunastoj vodi kako ne bi prenijeli na lice mikrobe i bakterije.

Ne propustite