Velika Britanija: Prvi pokazatelji govore da je napad na Siriju bio uspješan

Svijet
Velika Britanija: Prvi pokazatelji govore da je napad na Siriju bio uspješan
.

Zračni udari na Siriju u subotu imali su znatni učinak na ono što vlasti Bašara al-Asada mogu učiniti u budućnosti, kazao je britanski ministar obrane Gavin Williamson, a britanski i francuski vojni izvori objavili su da su u napadima sudjelovali zrakoplovi Tornado, Mirage i Rafale.

Upitan je li Zapad sad u novom hladnom ratu s Rusijom, Williamson je kazao da su odnosi s Rusijom na niskim granama, no želi da Kremlj iskoristi svoj utjecaj na Asada kako bi se završio rat u Siriji.

Britansko ministarstvo obrane objavilo je kako su u operaciji sudjelovala četiri zrakoplova Tornado iz baze na Cipru i ciljeve su gađali raketama Storm Shadow.

"Prvi pokazatelji govore da je napad bio uspješan"

Planiranje je uključivalo vrlo pažljivu znanstvenu analizu kako bi se maksimalno razorile zalihe kemijskog oružja uz minimalni rizik za okoliš.

Prvi pokazatelji govore da su precizno oružje i temeljito planiranje "rezultirali uspješnim napadom", navelo je britansko ministarstvo obrane, prenosi Hina.

Izvori u uredu francuskog predsjednika kazali su da su francuske snage u napadu sudjelovale zrakoplovima Mirage i Rafale fighter uz četiri fregate.

 

Ne propustite