POSLJEDNJI OPROŠTAJ OD JELENE ŽIGON: Dugačke kolone, muk i tišina, a onda su svi pogledali u sina i kćerku

Show
POSLJEDNJI OPROŠTAJ OD JELENE ŽIGON: Dugačke kolone, muk i tišina, a onda su svi pogledali u sina i kćerku
.

Glumica Jelena Žigon koja je preminula u utorak nakon kraće bolesti, bit će sahranjena danas na Novom groblju. 

Kćerka Ivana Žigon i sin Nikola nijemo stoje pored kovčega i primaju saučešće. Dugačka kolona krenula je za kovčegom. 

Otac Radomir održao je posljednji govor. 

"Sastali smo se danas da ispratimo našu Jelenu iz ovog privremenog života. Najveći dar je da se čovjek upokoji na Vaskrsenje gospodnje. Dan rađanja i smrti nije bez velike simbolike. Jelena je od majke, koja je bila porijeklom do kralja Nikole, nasledila plemenitos koja nikada nije oskudijevala. Uijvek ćemo se sjećati sestre Jelene kao jedinstvene heroine glumišta koja je nesebično darivala sve svojom dobrotom, plemenitošću i ljepotom", rekao je otac Radomir.

jelena

Podsjetimo, karijeru Jelene Žigon obilježila su su velika djela.

Karijeru je započela 1953. godine filmom "Opštinsko dete", a publika ju je zavoljela i u popularnom serijalu "Lude godine" i u "Žikinoj dinastiji" u kojoj je igrala Jelenu Todorović, uz Dragomira Bojanića Gidru i Marka Todorovića.

Snimila je više od 50 igranih i 15 televizijskih filmova među kojima se izdvajaju "Prvi građanin male varoši", "Moja strana sveta", "Jutro", "Divlje seme", "Sudar na paralelama", "Kapetan Leši".

Dobitnica je nagrade "Zlatni prsten" za najbolju glumicu 1961. godine, Zlatnog beočuga, kao i Plakete Jugoslovenske kinoteke za izuzetan doprinos domaćem filmu 2006.

 

Ne propustite