KILOGRAMI NESTAJU DOK SPAVATE: Evo u kojoj pozi treba da spavate ako imate problema sa varenjm i viškom sala

Porodica i zdravlje
KILOGRAMI NESTAJU DOK SPAVATE: Evo u kojoj pozi treba da spavate ako imate  problema sa varenjm i viškom sala
.

Jako je važno dobro se naspavati kako bismo se osjećati odmorno, ali i kako bismo bili zdravi i vitkiji. Na san utiče i hrana koju jedemo prije odlaska na spavanje. I dok nam neka pomaže da bolje spavamo, neka remeti san i kriva je izmeđuostalog za česta buđenja usred noći.

Najvažnije pravilo je izbjegavati bilo kakvu tešku hranu u popodnevnim i večernjim satima, a zadnji obrok trebao bi biti najkasnije do 20 sati. Treba da znate da je kvalitetan san bitan za mršavljenje koliko i vježbanje, a evo u kojoj pozi treba da spavate ako imate problema sa varenjem i ne možete lako da izgubite višak kilograma.

s1

Istraživanja pokazuju da dok spavamo trošimo 60 kalorija po satu, ali to nije pravilo i kod osoba koje imaju probleme sa sistemom organa za varenje. Ako ste često naduti, imate gasove, muči vas gorušica ili imate neredovnu stolicu, treba da probate jeftnu i laku terapiju sa odgovarajućom pozom za spavanje.

s2

Naučnici preporučuju da osobe koje imaju probleme sa varenjem treba da spavaju na lijevom boku. Organi za varenje zauzimaju više prostora na levoj strani ljudskog tijela, pa se spavanjem na lijevom boku uspostavlja balans i podstiče pravilan proces varenja hrane i ubrzava se probava.

s3

s4

Ne propustite