Evo zbog čega nikada ne trebate uključivati KLIMU odmah nakon ulaska u automobil! RAZLOG JE ZASTRAŠUJUĆI

Automoto
Evo zbog čega nikada ne trebate uključivati KLIMU odmah nakon ulaska u automobil! RAZLOG JE ZASTRAŠUJUĆI
.

Mnogi vozači ne shvataju opasnost uključivanja klime odmah po ulasku u automobil.

Možda ne želite da vjerujete u ovo, ali mi ćemo vam dati razlog da nikada više ne uključite klimu odmah po ulasku u auto. Dakle glavni razlog zašto ne biste smjeli odmah uključiti klima je medicinske prirode. Na primjer, kada idete u kupovinu i ostavite svoj automobil parkiran u hladovini, u vašem automobilu se proizvodi između 500 i 900 miligrama benzena (poznat kao benzol). Ovaj tečnost kada se pomješa sa klimom može biti zapaljiva.

autoklima
To se koristi u proizvodnji plastike, eksploziva, krigli, i kao otapalo. Na visokim temperaturama jedinice benzena proizvedenih u automobilu dostižu 4000 miligrama, čak 40 puta više nego što je dozvoljeno po pravilima. To znači da, ako nakon ulaska u automobil upalimo klimu i pri tome su naši prozori zatvoreni, mi direktno udišemo velike količine benzena, što utiče loše na naše bubrege, jetru i kosti.

auto-magazin-srbija-kompresor-auto-klima-uredjaj-2

Pitanje je što možemo učiniti povodom toga?

Prije ulaska u automobil spustiti sve prozore i otvoriti vrata i upaliti ventilaciju unutrašnjosti, najmanje 2 do 5 minuta. Nakon toga možete uključiti klimu i ukloniti nagomilane toksine.

Ne propustite