BRZO, LAKO I UČINKOVITO: Riješite se mrava uz ovih nekoliko trikova iz kućne radinosti

Praktična žena
BRZO, LAKO I UČINKOVITO: Riješite se mrava uz ovih nekoliko trikova iz kućne radinosti
.

Opet ste ugledali kolonu mrava u vašoj kuhinji? Momentalno se hvatate za glavu i pitate hoćete li se ikada riješti ovih dosadnih kukaca.


Za početak, morate otkriti odakle dolaze. Pažljivo gledajte tko je prvi u koloni i u kojem se smjeru kreću vraćajući se kući s "plijenom u rukama", kako biste otkrili gdje im je "tabor". Preporuka je da im osravite mamac natopljen otrovom te ih pustite da ga malo po malo odnose među svoje redove.
Nećete ih se rješiti ako se fokusirate na nasumično tamanjenje gdje god ih ugledate, već morate udariti gdje najviše boli. Pritom se suzdržite i pretjeranog čiščenja, kako ne biste isprali trag koji ih je doveo do mamaca.

mravi-u-kuci-prirodno
Kroz nekoliko dana ili tjedana morali biste ih pobjediti, a kada se prestanu pojavljivati, temeljito očistite i dezinficirajte sve površine, te održavajte visoki stupanj higijene kućanstva, pogotovo u kuhinji, kako nove "izviđače" ništa ne bi privlačilo.
Ako ipak niste od "otrova", s mravima se možete pokušati obračunati i kroz ovih nekoliko trikova iz kućne radinosti:


Kuhinjska sol
Nekoliko žlica kuhinjske soli pomiješajte s kipućom vodom. Ohlađenu tekućinu ulijte u bocu s raspršivačem. Zatim poprskajte sva mjesta na kojima se mravi okupljaju i kroz koja ulaze u dom. Slana površina zaustavit će ih na njihovom putu.

kako-se-rijesiti-mrava-92-6
Bijeli ocat
U bocu s raspršivačem ulijte jednaku količinu octa i vode pa poprskajte mjesta na kojima ste primijetili mrave. Radne površine pobrišite krpom namočenom u istu mješavinu octa i vode.

Kreda
Komadiće krede usitnite i posipajte po pukotinama uz rubove zida. Provjereno učinkovita metoda!


Cimet u prahu
Staze po kojima se mravi kreću pospite obilno cimetom. Kroz par sati kolone bi trebale napustiti to mjesto, jer mravi ne podnose intenzivan miris cimeta.

limun
Limuni
Mravi ne vole limun. Njihova okupljališta poprskajte limunovim sokom, a pomoći će i ako na prozorskoj klupčici, ili gdje god opazite da se pojavljuju, ostavite krišku ili kantun ovog kiselog saveznika.

mravi-ilustracija
Biber
Tamo gdje su navikli tražiti šećer, vi ih iznenadite paprom. Posipajte paprom njihove staze jer ćete im tako poslati poruku da u blizini nema šećera. Miris lovora također će ih uspješno otjerati.

Ne propustite