PJEVAČICA SE TOLIKO UGOJILA DA NIJE MOGLA HODATI: Stalno je pravila skandale, a sada je otkrila da vodi SUROVU BORBU sa ovim poremećajem!

Show
PJEVAČICA SE TOLIKO UGOJILA DA NIJE MOGLA HODATI: Stalno je pravila skandale, a sada je otkrila da vodi SUROVU BORBU sa ovim poremećajem!
.

Pjevačica Maraja Keri otkrila je nedavno da boluje od bipolarnog poremećaja.Izjavila je da joj je isti dijagnostikovan 2001. godine, nakon što je poslije nervnog sloma završila na liječenju.
ugojilase

Pjevačica boljue od tipa II bipolarnog poremećaja što u praksi znači da nema manične epizode, ali je zato teže i uspostaviti dijagnozu.

mariah-carey-fat-071217
Kada osoba boluje od ovog poremćaja komplikacije su sljedeće. Često se smanjuju libido i apetit, dolazi do poremećaja spavanja kao nesanica, rano buđenje, isprekidano spavanje. Na ovakve simptome često reagira porodica ili bliski prijatelji jer osoba prestaje biti funkcionalna u svakodnevnom životu.

maraja-keri-getty-1-1-770x410-1515500681

"Dugo sam bila uvjerena da imam poremećaj spavanja. Međutim, na kraju sam saznala da imam neki oblik manije. Zapravo moja depresivna stanja uzrokuju manjak energije. Osjećala sam se užasno tužno i usamljeno, često i krivom misleći da ne radim dovoljno za dobrobit moje karijere", ispričala je Maraja za magazin "People", dodajući da u početku nije mogla da prihvati kako stvari stoje.

marajaaaa

 

"Godinama nisam željela da povjerujem u istinu. Bila sam u strahu da će neko da me razotkrije. Sve je bilo previše za mene, to je bio teret. Tražila sam pomoć na kraju i dobila terapiju. I dalje uzimam tablete, odgovaraju mi i dobro se osjećam. Najvažnije je da nađete balans", objasnila je slavna pjevačica.
marajak

 

Ona je na koncu svega zaključila da je konačno spremna da govori o tome kao o nečemu što je normalno i uobičajeno.

mariah-carey-skin-retouching

"Odbijam da dozvolim da me ovaj poremećaj definiše ili izoluje od drugih ljudi", istakla je.

marajaa

maraja-610x300

maraja222

maraja4

maraja2maraja3

maraja1

maraa

ga

g

maraja2

ad

maraja-keri-i-nezgode-sa-haljinama-v2

marajakk

Ne propustite