SPAS ZA DOMAĆICE: Presolili ste hranu? Evo kako možete da je "odsolite"!

Sve za dom
SPAS ZA DOMAĆICE: Presolili ste hranu? Evo kako možete da je "odsolite"!
.

Čak i najiskusnijim domaćicama dogodi se da ponekad presole neko jelo.

Srećom, postoje trikovi kako da to jelo spasite. 

Povrće kuhano na pari u preslanoj vodi ili marinirano meso možete jednostavno isprati, ali za druga jela potrebne su nešto drugačije tehnike.

kuhinjska-sol-1

Presoljenoj supi ili gulašu se može vratiti ukus tako što ćete dodati malo vode ili kokosovog mleka. U slučaju da je jelo previše tečno, dodajte krompir isječen na manje komade i pirinač ili malo brašna.

Osim toga, malo soka od limuna će neutralisati preveliku slanoću.

Rješenje za preslane šnicle je sos blagog okusa.

Ne propustite