Mark Zuckerberg svjedoči pred Kongresom: "Moj je prioritet uvijek bio društvena misija povezivanja ljudi"

Svijet
Mark Zuckerberg svjedoči pred Kongresom: "Moj je prioritet uvijek bio društvena misija povezivanja ljudi"
.

Mnogi svjetski mediji prenose uživo njegovo svjedočenje.​ Naime, osnivač Facebooka Mark Zuckerberg svjedoči pred američkim Kongresom zbog afere u kojoj su procurili lični podaci više miliona korisnika Facebook-a.

Zuckerberg bi na saslušanju trebao objasniti kako njegova kompanija štiti privatnost korisnika i njihove podatke kako ne bi bili zloupotrebljeni u svrhe političkih kampanja.

Mnogi svjetski mediji prenose uživo njegovo svjedočenje. Zuckerbergu se prvi obratio Chuck Grassley, senator savezne države Iowa. Šefa Facebooka preispitat će 44 senatora.

Zatim su na red došli senator Južne Dakote John Thune i senatorica Kalifornije Dianne Feinstein.

Thune je odmah u početku spomenuo besplatnu uslugu u zamjenu za osobne podatke.

"Da bi ovaj model funkcionirao, obje strane moraju znati što je u njega uključeno", rekao je Thune.

Zuckerberg je na pitanje senatora Grassleyja o tome koliko je bilo još slučajeva nepravilnog prijenosa podataka rekao da Facebook trenutno radi reviziju kako bi se saznalo.
 
"Jeste li ikad zatražili reviziju?", upitao ga je Grassley, na što je Zuckerberg odgovorio da će kompanija biti proaktivnija u nadolazećem vremenu".
 
"Moj je prioritet uvijek bio društvena misija povezivanja ljudi, izgradnje zajednice i približavanja svijeta", rekao je Zuckerberg.
 
"Oglašivači i razvojni programeri nikad neće imati prednost nad tim dok god imam Facebook", odlučan je Zuckerberg.

Ne propustite