UŽAS! Hrvat ostavio bebu zaključanom u autu na 30 STEPENI: Ne zna se šta je gore - RAZLOG ILI REAKCIJA OCA

Region
UŽAS! Hrvat ostavio bebu zaključanom u autu na 30 STEPENI: Ne zna se šta je gore - RAZLOG ILI REAKCIJA OCA
.

Splitska policija je u nedjelju primila dojavu zabrinutog građanina koji je primijetio dijete kako spava u zaključanom automobilu parkiranom na sunčanom mjestu, prenose hrvatski portali Iako temperature još nisu dosegle ljetnji nivo, u zatvorenom autu parkiranom na suncu, temperatura se može popeti i do 30 stupnjeva Celzijusa.

Slučajni prolaznik koji je auto i malo dijete u njemu primijetio u splitskoj četvrti Zvončac, kaže kako su svi prozori bili zatvoreni i da nije bilo dotoka svježeg vazduha, dok je dijete ležalo u svom autosjedištu skroz nepomično.

- Poslijepodne sam izašao da prošetam. Bio je lijep i prilično topao dan. Šetao sam preko parka na Zvončacu i na povratku kući kroz staklo primijetio bebu u automobilu. Nisam mogao da vjerujem da je nekome palo na pamet da ostavi tako malo dijete bez nadzora, pa makar i na kratko. Stajao sam neko vrijeme pored automobila misleći da će se neko pojaviti, ali ništa se nije događalo, ispričao je za Vijesti.hr vidno potresen građanin.

U Splitu je toga dana bilo 20 stepeni Celzijusa, pa je temperatura u zatvorenom autu sigurno bila oko 30.

- Nama odraslima ponekad je mučno da sjednemo u zagrijan automobil, a zamislite kako je bilo djetetu za koje bih procjenio da nema više od dvije godine. Na trenutak sam mislio da beba ne diše, slina mu je curila iz usta. Možda je samo spavalo, ne znam, rekao je Splićanin koji je zvao policiju.

Ali, prije nego što je došla policija, pojavio se djetetov otac i tom prilikom je počeo da galami na desetak okupljenih građana.

- Rekao je da on nije kriminalac i da od*ebemo od njegovog sina. Bio je jako bahat, a mislim da je bio u obližnjem kafiću uz more na kafi. Zvončac je inače omiljena vikend destinacija za odmor. Ne znam koliko je to sve skupa moglo da traje, ali do automobila nije došetao zabrinuto ili u brzom hodu. Uostalom radilo se o nedjelji poslijepodne. Teško da je obavljao išta službeno, rekao je zabrinuti građanin.


Kad je policija došla na mjesto događaja, bahatog oca i automobila s djetetom više nije bilo pa nisu mogli da urede uviđaj

Ali, iz policije su poručili da se ovaj nesavijesni otac neće tako lako izvući.


 
- Trebalo bi da istražimo čitav slučaj i da vidimo da li ima potrebe za postupanjem tj. prijavom nadležnim organima. Ovde se prvenstveno radi o zaštiti i integritetu deteta. Mogu samo reći da imamo sve potrebne informacije, izjavio je neimenovani izvor iz policije.

Ne propustite