Ovo je 14 promjena koje će učiniti da izgledate mlađe

Moda i ljepota
Ovo je 14 promjena koje će učiniti da izgledate mlađe
Ne možete da zaustavite vrijeme, ali možete da se okrenete tome da vam kosa, ruke i koža izgledaju mlađe.

Ne možete da zaustavite vrijeme, ali možete da se okrenete tome da vam kosa, ruke i koža izgledaju mlađe.

Nije potrebno prepustiti se plastičnim operacijama, kao ni skupim salonskim tretmanima.

Sve što treba da uradite je da preispitate svoje dnevne navike i napravite nekoliko anti-ejdžing promjena.

Preskočite stilizovanje kose presom

Mlada kosa se sija i leprša. Ali ako koristite peglu, figaro ili fen za kosu to dovodi do isušivanja koje povećava godine.  Probajte da sredite kosu bez upotreba visokih temperatura.

Stavljajte zaštitni faktor svaki dan

Dermatolozi savjetuju da se krema protiv sunčevih zraka svakodnevno nanosi na kožu. To će vas zaštititi od preranog starenja kože.

Ako stavljate zaštitni faktor tri do četiri puta nedeljno, sigurno ćete usporiti godine. Najbolje je da faktor 30 stavljate svaki dan, nevažno da li vidite sunce na nebu.

Koristite kremu za ruke

Koža na dlanovima je jako tanka i lako se ošteti.

Sigurno ste primijetili kako vam ruke izgledaju starije kada ispucaju od hladnog vremena. Nanosite kremu na ruke nakon svakog pranja.

Izbjegavajte hranu koja boji zube

Bijeli zubi su znak zdravlja i mladosti. Mračna, vruća i ljepljiva hrana može ostaviti trajne fleke na vašim zubima.

Izbjegavajte crveno vino, kafu, koka kolu i cigarete i osmjeh će vam uvjek ostati mlad

Lakirajte nokte

Dio koji stalno otkrivate i koji otkriva vaše godine su ruke.

Trik kako možete da se podmladite je da vam nokti uvijek budu sređeni i nalakirani. Pored sređenih noktiju, nosite i prstenje koje će odvući pažnju od po koje pjegice koja se pojavila.

Vježbajte redovno

Vježbanje poboljšava cirkulaciju koja pomaže koži da izgleda bolje. Takođe, neka istraživanja pokazuju da vježbanje može da vrati godine u nazad. Naravno, kada izgledate fit, izgledate mlađe.

Pazite na unos soli

Slana hrana sakuplja vodu u tijelu i tako stvara naduvenost. Pogotovo u predjelu oko očiju. Smanjite unos soli i izbacićete nepotrebnu tečnost iz organizma.

Držite zavisnost od telefona pod kontrolo

Ako držite često glavu okrenutu na dole, prema telefonu, pomažete krugovima na vratu da se bolje ucrtaju, kao i podvaljku da se više istakne. Redukujte korišćenje telefona i izgledaćete mlađe.

Ispirajte usta osvježavajućim rastvorom svakodnevno

Nakon što operete zube, isperite usta rastvorom koji osvježava i ubija bakterije. Ovo će održati vaše desni zdravim, zube bijelim i imaćete mladalački svjež dah.

Jedite hranu bogatu proteinima

Kada želite da vaša kosa izgleda zdravo, morate da počnete od osnove, a to znači da morate da unosite dovoljno proteina.

Vodite računa o vlažnoj kosi

Nemojte raščešljavati mokru kosu. Prosušite je fenom pa tek onda odradite prvo češljanje nakon pranja. Ako češljate mokru, zamršenu kosu, to može dovesti do pucanja dlaka. A mladalača kosa nema ispucale krajeve.

Jedite zeleno

Zeleniš je prirodna četkica za zube. Hrana bogata vlaknima kao što su špinat, kupus i brokoli pomažu prirodnom čišćenju zuba.

Oni sprečavaju nastanak naslaga koje mogu da donesu koju godinu više. Još jedan plus je to što je ovo povrće dijetalno i pomaže ubrzavanju metabolizma.

Izbjegavajte stres

Ne samo da izluđuje, već se i pokazuje spolja. Stres u tijelu stvara procese koji utiču na to da koža stari a može i dovesti do bolesti kao što su psorijaza ili ekcem.

Dobro se naspavajte

Dok spavamo, tijelo proizvodi estrogen i profesteron. Oni podmlađuju kožu i stvaraju prirodne mehanizme za popravku organizma.

Ne propustite