Identifikacija potvrdila crne slutnje: Iz vode je izvučeno tijelo 16-godišnjeg Franka Silova

Region
Identifikacija potvrdila crne slutnje: Iz vode je izvučeno tijelo 16-godišnjeg Franka Silova
.

Jutros oko 10,50 sati na udaljenosti oko 20 metara od otoka Visovca isplivalo je muško tijelo, a postupkom identifikacije utvrđeno je da je pronađeno tijelo maloljetnika nestalog 24. marta ove godine na Visovcu - potvrđeno je iz šibenske policije, javlja Šibenski.hr.

Riječ je o 16- godišnjem Franku Silovu iz Laškovice koji se 24. marta u večernjim satima s još trojicom svojih vršnjaka prevrnuo iz 2,5 metarskog čamca u blizini otočića Visovca na rijeci Krki. Trojica mladića su uspjela doplivati do obale, dok se Silov utopio.

Za nesretnim mladićem potraga je trajala 15 dana. U subotu je potraga bila najintenzivnija. U njoj je sudjelovalo 40 osoba s 11 plovila.

Konačno, agonija je okončana u nedjelju, nešto prije 11 sati. Potraga za 16-godišnjakom započela je jutros oko 9 sati i onda je oko 10,50 sati rendžer Nacionalnog parka "Krka" ugledao beživotno tijelo koje je isplivalo gotovo na istom mjestu gdje se čamac s mladićima prevrnuo kobnog 24. marta.

Inače, ronioci su danima pretraživali to područje, gdje je dubina oko 15 metara. Međutim, pretragu je otežavala iznimno slaba vidljivost u rijeci Krki, stoga je tijelo pronađeno tek danas kada je isplivalo na površinu

Ne propustite