ČUDO PRIRODE: Ova je BILJKA lijek za kožu, opekline, dobar san i MNOGE DRUGE BOLESTI!

Zdrav život
ČUDO PRIRODE: Ova je BILJKA lijek za kožu, opekline, dobar san i MNOGE DRUGE BOLESTI!
.

Kantarion je poznat po svojim antibakterijskom i antivirusnom djelovanju, a zahvaljujući protuupalnom djelovanju  koristi se kod rana i opekotina. Također se upotrebljava kod čira na želucu, a koristi se i za smanjenje bola kod gastritisa.

Posljednjih godina kantarion je postao sve popularnije sredstvo u borbi protiv depresije, a postoje i brojna naučna istraživanja koja potvrđuju ovakvu upotrebu. Primjenjuje se kod blagih i umjerenih depresija. U usporedbi s antidepresivima kantarion je jednako učinkovit, a pokazuje i manje negativnih posljedica. Kantarion se koristi kod depresije, strahova, poremećaja raspoloženja u menopauzi, opsesivno-kompulsivnog poremećaja i sezonskih depresija (javljaju se tijekom  zimskih mjeseci zbog nedostatka sunčeve svjetlosti).

kantarion

Istraživanja su pokazala da ima pozitivan učinak  u liječenju  HIV-a i hepatitisa C. Vaginalete kantariona primjenjuju se za dezinfekciju, jer imaju široko antibakterijsko djelovanje. Kantarion se primjenjuje za terapiju naglih promjena raspoloženja kod žena u menopauzi, kao i kod noćnog mokrenja.

Veoma je popularan i kod ozljeda kože, rana, posjekotina i uboda. Tradicionalno ulje kantariona primjenjuje se za smanjenje bolova, a pripravci na bazi ulja kantariona kod povreda, upalnih procesa na koži, opekotina, za zarastanje rana, ubode insekata, hemoroide, vitiliga.

Ne propustite