Želite li ravan trbuh? Jedite SAMO OVE namirnice, rezultat će vas ODUŠEVITI!

Praktična žena
Želite li ravan trbuh? Jedite SAMO OVE namirnice, rezultat će vas ODUŠEVITI!
.

Bliži se ljeto i svi bi htjeli imati ravan trbuh, a ove namirnice će vam sigurno ubrzati put do vitke linije.

Jabuke

Ukusne su, niskokalorične i brza i jednostavna užina. Istraživanja su pokazale da su oni, koji su jeli jabuku na dan, oslabili više od onih koji nisu koristili jabuke u svojoj prehrani.

Zelena salata

Zelena salata je idealno rješenje za ravan trbuh , te je lako dostupna. Koristite je kao dodatak uz ribu ili piletinu.

Avokado

Avokado spada u voće sa najvećom količinom hranljivih svojstava. Topi masti i savršen je dodatak za pileću salatu.

Nemasni grčki jogurt

Bogat je proteinima i pomaže vam kako biste ostali što duže siti.

Borovnice

Bogate su vitaminima, te su  niskokalorične. Ubrzavaju rad crijeva i daju vam energiju. jedite borovnice svakodnevno i pomoći će vam u postizanju ravnog trbuha.

Jaja

Jaja su izbor svih onih koji se bave sportom, naime jaja tope masti i pomažu u izgradnji mišića.

Bobičasto voće

Bogato je mastima, ali ukoliko ga unosite na dobar način, ubrzat ćete  proces dostizanja ravnog želudca i gubitka kilograma. Možete jesti i pistacije, lješnjak ili badem.

Riba

Riba ubrzava metabolizam i gubitak kilograma. Bogata je omega 3 kiselinama koje tope masti. Trebalo bi je jesti najmanje 2 puta sedmično.

Soja

Soja čisti organizam od toksina i bogata je proteinima.

A ove namirnice IZBJEGAVAJTE u širokom luku:

Rafinirane žitarice

Riječ je o tzv. bijelim žitaricama - bijeloj riži, bijelom kruhu i bijeloj tjestenini. Zamijenite ih sa smeđom rižom, integralnim kruhom i tjesteninom, ili ponekad umjesto tjestenine odaberite zdravu kvinoju.

Istraživači s Državnog sveučilišta Pennsylvania otkrili su da su oni koji su jeli cjelovite žitarice plus svježe voće, povrće, niskomasne mliječne proizvode i proteine, izgubili više masti na abdominalnom području, u usporedbi s grupom koja je također jela zdravo, ali je jela rafinirane žitarice.

 Krmpir

Ova se namirnica najviše povezuje s debljanjem. Velika studija koja je 20 godina pratila 120.000 ljudi otkrila je da su oni koji su se najviše debljali najviše i jeli krmpir.

 Crveno i prerađeno meso

Dokazano deblja, teže je za preraditi i preporučuje se izbjegavati ako želite smršavjeti.

Slatke kreme

Dodaju ekstra kalorije u malim dozama, a sadrže trans masti koje su vrlo štetne. Izbjegavajte šlag, kreme na bazi vrhnja, dodatne kreme na muffinima i sl. One su dokazano krivac za nakupljanje masti na trbuhu. 

Dijetalni sokovi

Britanska studija otkrila je da ljudi, koji su pili dijetalna gazirana pića, nakupili tri puta više abdominalne masti u razdoblju od devet godina u usporedbi s onima koji ih nisu pili. 

Umjetna sladila - saharin, aspartam i sukraloza čine inzulinski otpor slabijim zbog čega tijelo lošije reagira i probavlja glukozu, a to vodi nakupljanju kilograma.

 

Ne propustite