Osuđen na 10 godina zatvora zbog zlostavljanja psa (VIDEO)

Svijet
Osuđen na 10 godina zatvora zbog zlostavljanja psa (VIDEO)
.

Muškarac u SAD-u osuđen je na 10 godina zatvora jer je toliko brutalno prebio svog psa, nazvanog Puppy Doe, da je pas morao biti uspavan.
 
CBS News objavio je da je Radoslaw Czerkawski (36) 27. marta proglašen krivim po 12 točaka optužnice za okrutnost prema životinjama. Kada izađe iz zatvora, određene su mu još dvije godine uvjetne kazne, a zabranjeno mu je da više ikada dođe u kontakt s bilo kojom životinjom.
 

 Czerkawskijeva mješanka pit bulla starosti jedne godine pronađena je u 2013. u lokalnom parku u Quincyju, Massachusettsu, s polomljenim kostima, ubodnom ranom i razrezanim jezikom. Czerkawski je psa mučio i izgladnjivanjem, a slučaj je šokirao javnost i aktiviste za životinjska prava, koji su nesretnu kujicu nazvali Puppy Doe.
 
U 2015. završio u zatvoru - ukrao 130 000 dolara od starice o kojoj se trebao brinuti
 
Tužitelji su zatražili zatvorsku kaznu od 10 do 15 godina, a Czerkawskijev branitelj tražio je četiri i pol do 5 te rekao da je njegov branjenik primao prijetnje i trpio napade u zatvoru.
 
Czerkawski je za vrijeme presude već služio zatvorsku kaznu za krađu u 2015. godini. Tada je osuđen na tri do pet godina zatvora jer je ukrao 130 000 dolara od starice za koju se brinuo kao njegovatelj. O slučaju Puppy Doe snimljen je i dokumentarni film.
  

Ne propustite