EMOTIVNA PORUKA EDINA DŽEKE, OTKRIO KOME JE POSVETIO GOL BARCI: 'Imao sam sreće i preživio sam, dok su mnogi moji..'

Druga strana sporta
EMOTIVNA PORUKA EDINA DŽEKE, OTKRIO KOME JE POSVETIO GOL BARCI: 'Imao sam sreće i preživio sam, dok su mnogi moji..'
.

Džeko je otkrio kome je posvetio gol Barceloni

U prvom dvoboju četvrtfinala Lige prvaka nogometaši Barcelone slavili su na svom Nou Campu protiv Rome s 4-1 (1-0) i stekli veliku prednost pred uzvrat u Rimu 10. aprila. Vlastitu mrežu su pogađala čak dva igrača Rome – Daniele de Rossi (38) i Konstatinos Manolas (56), strijelci su za katalonsku momčad još bili Gerard Pique (59) i Luis Suarez (87), dok je Edin Džeko (80) pogodio za Rimljane.


Džeeko se prisjetio opkoljenog sarajeva

Bosanskohercogavčki reprezentativac svoj je gol posvetio opkoljenom Sarajevu i svim stanovinicima poginulim za vrijeme rata.


“Na današnji dan prije 39 godina KK Bosna je postala prvak Europe u košarci. Delibašić, Varajić, Hadžić, Radovanović, Đogić i ostali majstori pod obručem pokorili su Europu i proslavili naše Sarajevo.

13 godina poslije, na isti datum, počela je opsada mog grada, koja je trajala 1.425 dana. Ponovo su svi znali za Sarajevo, ali ovaj put ne po dobrom. Ubijeno je preko 1.600 mališana, a ranjeno 50.000 mojih sugrađana. U gradu u kojem nisi znao hoćeš li sutra vidjeti svog najboljeg prijatelja, hoćeš ponovo zagrliti oca ili majku, hoćeš li otvoriti oči ili uopće izići vani igrati se s vršnjacima, proveo sam svaki dan od tih 1.425 pod opsadom. Imao sam sreće i preživio sam, dok su mnogi moji vršnjaci ostali ranjeni ili više nisu s nama. Njima u spomen posvećujem svoj pogodak protiv Barcelone u Ligi prvaka, njima u spomen ponosan sam što sam rođen i odrastao u Sarajevu i Bosni i Hercegovini…”, poručio je Džeko.

Ne propustite