7 upozoravajućih simptoma koje možete vidjeti na očima, dovoljan je samo pogled u ogledalo

Porodica i zdravlje
 7 upozoravajućih simptoma koje možete vidjeti na očima, dovoljan je samo pogled u ogledalo
.

Ovi simptomi koji se javljaju na očima, područjima oko očiju i mogu ukazati na određene probleme, ne zanemarujete ih, otiđite kod ljekara:


Izraslina na donjem kapku

Ukoliko vam se pojavi neka izraslina, crvenilo na donjem kapku, može ukazivati na problem sa žlijezdom lojnicom. Ipak, ukoliko se pogoršava, može biti znak njenog tumora.

Gubitak obrva

Ukoliko vam obrve opadnu, najčešće je uzrok stres. Može se javiti i kod problema sa smanjenim  lučenjem hormona štitne žlijezde.

Problemi s vidom

To se može javiti zato to provodimo puno vremena ispred ekrana. Svakako provjerite kod ljekara kako biste to mogli ispraviti, a ne da dovedete do velikog rasta dioptrije.

Možda Vas zanima   6 znakova koji najavljuju srčani udar

Zamagljen vid

Zamagljen vid može biti i simptom dijabetesa.

Izbuljenost očiju

Izbuljenost očiju se može javiti zbog povećanog rada štitne žlijezde. Probleme sa štitnom žlijezdom nipošto ne trebate zanemarivati.

Žute mrlje

Ukoliko primjetite da vam oči postaju žućkaste ili da se nalaze žute mrlje, to može ukazivati na problem sa jetrom ili žuči.

Značajne promjene u vidu

Ne vidite stvari isto kao prije ili čak ne vidite ništa na nekoliko sekundi. To može biti znak moždanog udara, zato hitno potražite pomoć.

Ne propustite