Vučić: Srbija će Republici Srpskoj donirati pet miliona eura

Region
Vučić: Srbija će Republici Srpskoj donirati pet miliona eura
.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija donirati Republici Srpskoj pet miliona eura. On je rekao da će ova nova donacija ići u Prijedor, Novi Grad, Mrkonjić Grad, Bratunac, Sokolac, Novo Goražde, Trebinje i druge gradove.

Vučić je na konferenciji za novinare poslije sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom rekao da je Srbija izdvojila 500.000 eura za hramove SPC u Federaciji Bosne i Hercegovine i 500.000 eura za zapošljavanje mladih.

On je kazao i da je Dodik zamolio da Srbija pomogne izgradnju puta Gacko - Foča sa 10 miliona eura, ali da u ovom trenutku Beograd nije mogao da donese takvu odluku.

Vučić je zahvalio predsjedniku RS na pružanju podrške teritorijalnom integritetu Srbije i obavijestio ga o poslednjim događajima u Kosovskoj Mitrovici, kao i o idejama koje su različiti društveni činioci u Srbiji iznijeli tokom unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji.

Predsjednik Srbije je najavio da će tokom sljedeće nedjelje posetiti Mostar i Trebinje, u kojem će obići vrtić koji se gradi sredstvima koje je obezbijedila Srbija.

On je dodao da će posjeta Trebinju biti prilika da se vidi kako Srbija može pomogne razvoj tog dijela Hercegovine u budućnosti, prenosi Beta.

Ne propustite