RODITELJI NASTARDALOG DAVIDA MOLE: Ne komentarišite nesreću koja nas je zadesila na društvenim mrežama dok je istraga u toku!

Objavljeno:02.04.2018 - 13:15
A A A Times Arial

Davor Dragičević i Suzana Radanović, roditelji Davida Dragičevića (21) koji je nestao u noći između 17. i 18. marta, a čije je tijelo pronađeno 24. marta na ušću Crkvene u rijeku Vrbas u Banjaluci, oglasili su se saopštenjem za javnost.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Povodom tragične smrti našeg sina Davida Dragičevića, obraćamo se cjelokupnoj javnosti Republike Srpske saopštenjem kojim izražavamo veliku zahvalnost svim dobrim ljudima koji su nam pritekli u ovim teškim trenucima, svim prijateljima i neznancima koji su nam pružili podatke povodom činjenica koje su se dešavale u noći nestanka našeg djeteta. Zahvaljujemo predsedniku Republike Srpske gospodinu Miloradu Dodiku na njegovom razumjevanju situacije u kojoj se nalazimo i brzom angažmanu obducenta dr Ivice Milosavljevića, preko Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srpske.

Obavještavamo javnost da smo po pozivu Okružnog javnog tužioca u Banjaluci, dana 30.3.2018. godine pozvani i saslušani u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci, čime vjerujemo da će se budućim aktivnostima organa gonjenja rasvjetliti eventualne činjenice, koje bi ukazale na drugačiji ishod smrti našeg djeteta od onog kakav je iznesen u zvaničnom saopštenju MUP Republike Srpske i na koji način bi bile otklonjene sve naše do sada iznesene sumnje.


Imajući u vidu da će nadležno tužilaštvo, nepristrasno i odgovorno, preduzimati sve potrebne aktivnosti u cilju neometanog odvijanja tog procesa, molimo sve građane da se, ubuduće, klone iznošenja činjenica i davanja komentara putem društvenih mreža. Pozivamo sve one koji imaju saznanja koja mogu biti od koristi u rasvjetljavanju određenih činjenica, a spremni su o tome svjedočiti, transparentno ili pod zaštitom da se jave nama roditeljima ili nadležnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Pozivamo sve nosioce političkih funkcija da se suzdrže od iznošenja bilo kakvih svojih viđenja u pogledu nesreće koja nas je zadesila, komentara koji se odnose na tok postupka pred MUP RS, Okružnim tužilaštvom Banjaluka i da se tragedija koja nas je zadesila, na bilo kojih način, ne koristi u dnevno-političke svrhe.

U beskrajnoj tuzi, uz nadljudsko strpljenje i veliku veru u saznanje istine, svima vam se duboko zahvaljujemo".

 

( RTRS )

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!