I ovo je BiH: Kažnjeni sa 400 KM zbog prvoaprilske šale

Bosna i Hercegovina
I ovo je BiH: Kažnjeni sa 400 KM zbog prvoaprilske šale
.

BANJALUKA - Nesvakidašnja vijest, koja pripada rubrici "vjerovali ili ne", stiže nam iz Banjaluke, a glavni akteri su R.L. (27) i njegov najbolji prijatelj I.K. (26) koji su dobili novčane kazne zbog prvoaprilske šale.

R.L. je taj koji je "sve zakuvao". Odlučio je da se našali sa drugom u jednom banjalučkom lokalu, te mu na leđa nalijepio papirić na kom je pisalo "Na 1. april magarac nosi papir", što je nasmijalo prisutne u kafiću.

Kada je shvatio da se njemu smiju I.K. je bilo jasno da mu je prijatelj namjestio i naljutio se, te počeo da viče na njega. Ustao je i krenuo kući, a za njim je potrčao R.L.

Svađu su nastavili ispred kafića, a žrtva šale je skinuo papir sa leđa i bacio ga na ulicu.

Baš u tom momentu su prolazili policijski službenici koji su vidjeli bučnu raspravu dvojice prijatelja. Obojici su napisali kazne zbog narušavanja javnog reda i mira (jer su galamili) u iznosu od 200 KM. Tu nije bio kraj njihovih muka. I.K. je dobio još 200 KM kazne zbog bacanja smeća na ulicu, a R.L. još 200 KM zbog vrijeđanja druge osobe.

Najzanimljivije u cijelom ovom slučaju, bar za one koji do sada nisu shvatili, jeste da je tekst šaljivog karaktera. Zato šaljivdžije, danas je 1. april, samo naprijed, ali ipak oprezno i nemojte pretjerati, da ne naslutimo neke kazne ovom našom šalom.

Ne propustite