NOLE SE OPRAŠTA OD TENISA: Objavio kraj karijere ' OVO JE NAJBOLNIJA ODLUKA U MOM ŽIVOTU'

Druga strana sporta
NOLE SE OPRAŠTA OD TENISA: Objavio kraj karijere ' OVO JE NAJBOLNIJA ODLUKA U MOM ŽIVOTU'
.

Najbolji srpski teniser svih vremena odlučio da prekine tenisku karijeru nakon konsultacije sa ljekarima, koji su utvrdili trajno oštećenje

Najtrofejniji teniser Srbije svih vremena, Novak Đoković, odlučio je da završi karijeru! Nakon konsultacije sa svojim timom i medicinskim ekspertima, utvrđeno je da je povreda lakta takva da Novak nikada više ne bi bio na onom nivou na kojem je navikao navijače.

Đoković je sa surovim medicinskim rezultatima bio upoznat još od početka februara, kada je u Švajcarskoj operisao lakat. Tada su mu doktori rekli da postoje hronična oštećenja, koja operacijom mogu samo da se ublaže, ali da Novak nikada više neće moći da igra punom snagom.

Novak je ipak pokušao, nije želio da se tek tako preda i da ne pokuša još jednom da se vrati na teren, ali je dobio surov odgovor svog tela na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju. Nakon dva uzastopna ispadanja u prvom kolu, odlučio je da se povuče i da posluša savet lekara, posle dugih konsultacija sa porodicom.

Novak je rekao da je ovo najteža odluka u njegovom životu, ali da na sve gleda pozitivno i da ima podršku svoje porodice.

Odluku je objavio na svom Fejsbuk profilu, gdje je opisao da je već dva meseca razmišljao o ovom bolnom potezu.

- Dragi moji, želio bih da podijelim sa vama odluku zbog koje ćete sigurno biti razočarani i tužni. Ovo je bila najteža odluka u mom životu, moram da priznam da mi je bilo jako teško presečem i da odlučim šta da radim, baš zato što sam dobijao različita mišljenja lekara o stanju mog lakta. Posle najnovijih pregleda, gdje je ustanovljeno trajno oštećenje lakta i da više nikada ne mogu da budem isti teniser kao nekada, jer zbog oštećenja kosti ne mogu punom snagom da udaram loptice. Zato sam odlučio da završim karijeru i jako sam tužan zbog toga, jer je tenis važan dio mog života.1522421952431-djokovic-830x0

- Moj tim i porodica su mi pružili podršku, nadam se da ću je dobiti i od vas. Samo mi znamo koliko je bilo teško donijeti ovu odluku, o kojoj smo razmišljali još od 2. februara, kada sam operisan u Cirihu i kada su mi doktori rekli da postoji oštećenje, koje više ne može da se poravi ni operacijom ni mirovanjem. Nažalost, naša tijela su potrošna, a godine mečeva, treninga, udaranja loptice... uzela su svoj danak.

- Žao mi je što tenisu nisam rekao posljednju riječ. Mogao sam to, ali ne i po cenu da ostanem poluinvalid do kraja života i da žrtvujem svoje tijelo.

- Želim vam svima puno zdravlja, jer je ono najvažnije, a onda sreću i ljubav i da uvijek pozitivno razmišljate, čak i kod najtežih odluka u životu. Vaš Novak.

Novak Đoković je ostavio neizbrisiv trag u istoriji tenisa. Tokom bogate karijere osvojio je skoro sve što se moglo osvojiti ovom sportu. Osvojio je Gren slem trofej 12 puta i po tome deli 4. mesto na večnoj listi sa Rojem Emersonom. Kompletirao je sva četiri Gren slema, što je uspjelo još samo Rodžeru Federeru, Rafaelu Nadalu, Andreu Agasiju i Rodu Lejveru.

Karijeru je počeo još 2003. godine, a završio ju je na današnji dan, poslije tačno 15 godina na ATP turu, gdje je ostavio neizbrisiv trag.

novak

novak-djokovic-1

novak

novak-djokovic-2-1

novak-djokovic-loses-miami-open

 

NARAVNO OVO JE SVE SAMO MALA ŠALA! Srbijanski portal 'Telegraf' odlučio se našaliti sa svojim čitateljima. Aprilililili! Sretan vam Dan šale i nadamo se da se niste naljutili! Ipak je Svjetski dan šale.

(novi.ba/telegraf.rs)

Ne propustite