Bubuljice na STRAŽNJICI nisu baš tako bezazlene: Ukazuju na PROBLEME upravo s ovim organima

Zdrav život
Bubuljice na STRAŽNJICI nisu baš tako bezazlene: Ukazuju na PROBLEME upravo s ovim organima
.

Nimalo ugadne, estetski ružne pogotovo sad kad je ljeto, te male izbočine na tvojoj stražnjici zapravo su folikulitis. Ove kvržice folikulitisa nastaju od ostataka mrtvih stanica kože i bakterija koje se stvaraju u korijenu dlake.

Ako vježbate redovno više ste skloni takvoj vrsti bubuljica zbog znoja i uske odjeće koju nose za vrijeme vježbanja, ali postoji nekoliko načina kako spriječiti nastanak ovakvih neugodnih akni.

 

1. Pri tuširanju koristi proizvode koji sadrže benzoil peroksid

Ako želiš iskorijeniti akne na stražnjici i neugodne kvržice koje od njih nastaju kada se tuširaš ili kupaš koristi proizvode za tuširanje koji u sebi sadrže benzoil peroksid. Taj sastojak obično se koristi u proizvodima namijenjenim masnoj koži sklonoj aknama. On djeluje tako da sasuši i oslobodi zarobljene mrtve stanice kože te time prištići nestanu.

 

2. Odčepi pore salicilnom kiselinom

Začepljene pore na stražnjici najbolje ćeš odčepiti salicilnom kiselinom koja se nalazi u proizvodima koji se koriste u borbi protiv prištića. Nekoliko puta tjedno očisti stražnjicu proizvodima koji sadrže salicilnu kiselinu jer će ona odčepiti pore i dezinficirati ih. Stražnjica je poput kože lica, sve što djeluje na prištiće na licu, djelovat će i na stražnjicu.

 

3. Koristi losion s mliječnom kiselinom

Ako misliš da nakon dobrog čišćenja mjesta na kojem su akne kožu trebaš hidratizirati, u pravu su, ali nemoj koristiti obične losione. Klasični losioni će zatvoriti pore i još više ti naštetiti. Koristi losion s mliječnom kiselinom jer ona nježno uklanja mrtve stanice s kože i pomoći će ti da se riješiš kvržica od prištića.

 

4. Uvijek se tuširaj nakon vježbanja

Priznaj da se povremeno poslije treninga ne otuširaš odmah, nego sjediš u znojnoj odjeći iz teretane. Ova loša navika može dovesti do stvaranja prištića na stražnjici pa bi bilo najbolje da se odmah poslije vježbanja otuširaš.

Doznaj kako ukloniti neugodne prištiće na leđima.

Ne propustite