GODINAMA JE MISLIO DA IMA VELIK STOMAK JER PIJE PUNO PIVA: Doktori su mu otkrili strašnu istinu, jedva je ostao živ!

Zanimljivosti
GODINAMA JE MISLIO DA IMA VELIK STOMAK JER PIJE PUNO PIVA: Doktori su mu otkrili strašnu istinu, jedva je ostao živ!
.

Kevin Dejli (63) je godinama mislio da mu je stomak malo veći jer pije dosta piva. Ipak, nakon što je dijetom izgubio preko 15 kilograma, a stomak mu je ostao iste veličine, postao je sumnjičav.

On je otišao kod svog doktora opšte prakse i nagovorio ga da ga pošalje na rendgen kojim je otkriveno da Dejli u stomaku u ima tumor veličine odbojkaške lopte, težak preko 13 kilograma.

Da nije bio sumnjičav, doktori smatraju da bi vjerovatno bio mrtav za par mjeseci. Tumor je identifikovan kao rak liposarkom za koji doktori smatraju da je rastao između 10 i 15 godina, ali srećom se nije proširio na druge dijelove tijela. Ono što je neobično u cijeloj priči je da rijetko koji tumor naraste do tih dimenzija, uglavnom zato što su mnogo ranije otkriveni.

Liposarkom je maligni tumor masnog tkiva, koji se najčešće razvija na područjima abdomena, bedara i iza koljena. Gledan pod mikroskopom često podsjeća na ćelije masnog tkiva. U slučaju Dejlija, 2015. godine je bio na operaciji srca, nakon koje je izgubio mnogo kila, ali ništa na struku što ga je s vremenom sve više i više zbunjivalo. On i njegova žena Rejčel su počeli da se pitaju da li je u pitanju nešto drugo.

"Čak sam pomislio da su poslije operacije u meni ostavili hirurški pribor", izjavio je on. Uprkos protivljenju njegovog privatnog osiguranja, gdje su smatrali da je rendgen nepotreban, on je otišao u bolnicu gdje su otkrili veliku masu koja i dalje raste u njegovom stomaku. Inače, liposarkomi uzrokuju bol u abdomenu i oticanje, zatvor i krv u stolici.


Hirurzima je trebalo šest sati da uklone tumor, a morali su da izvade i jedan od bubrega, jer se tumor obmotao oko njega. Nakon oporavka, Dejli će morati da ide redovno na magnetsku rezonancu, kako bi proverio da li se tumor vratio.

 

Daily Mail

Ne propustite