Otac Davida Dragičevića traži istinu o okolnostima smrti svog sina

Bosna i Hercegovina
Otac Davida Dragičevića traži istinu o okolnostima smrti svog sina
.

Nekoliko stotina građana Banje Luke okupilo se i večeras dajući podršku roditeljima Davida Dragičevića, koji traže istinu o smrti tog 21-godišnjeg mladića, čije beživotno tijelo je 24. marta izvučeno iz ušća Crkvine u Vrbas.

- Razumijem da je utopljenje uzrok smrti, ali šta je bilo prije toga, pita Davor Dragičević, otac ovog mladića, koji je zahvalio okupljenim građanima na podršci koju im pružaju već treći dan.

Kazao je da neće odustati od svojih zahtjeva.

I Suzana Radanović, Davidova majka, reklaje da se zaista nada da će istina o tome šta se desilo njenom djetetu biti otkrivena.

U Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske danas je, na zahtjev roditelja, izvršena ponovna obdukcija tijela Davida Dragičevića.

Obdukciju je izvršio specijalista sudske medicine, prof. dr Ivica Milosavljević, koji je iz Beograda došao na poziv Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a, a u saradnji sa Ministarstvom odbrane Republike Srbije i Vojno medicinskom akademijom iz Beograda – saopćeno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a.

Uzeti su, kako se dodaje, dodatni uzorci za analizu, a obdukcioni nalaz će biti dostavljen porodici Davida Dragičevića.

Iz MUPRS-a su saopćili da su pripadnci FBI-a  izrazili zainteresovanost za navedeni slučaj, te ponudili da na osnovu iskustva stečenog u sličnim predmetima, pruže pomoć u vidu konslultacija.

(Fena)

Ne propustite