O NJEMU DANAS BRUJU CIJELI REGION: Tko je zapravo Marko Đurić kojeg je jučer uhapsila KOSOVSKA POLICIJA?!

Region
O NJEMU DANAS BRUJU CIJELI REGION: Tko je zapravo Marko Đurić kojeg je jučer uhapsila KOSOVSKA POLICIJA?!
.

Kosovska policija je jučer nešto poslije 17 sati u Kosovskoj Mitrovici, uz korištenje šok bombi, uhapsila direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marka Đurića.

Marko Đurić, srbijanski je političar, rođen 25. juna 1983. godine u Beogradu. 

Prema podacima sa portala ''Istinomer.rs'', osnovnu i srednju školu završio je u Beogradu (Osnovna škola "Vladislav Ribnikar", Prva beogradska gimnazija). Završio Pravni fakultet (2002 – 2010). Godine 2000. priključio se pokretu Otpor. Kao tinejdžer oprobao se u novinarstvu, uređujući i vodeći omladinski politički tok-šou na Radio Beogradu 202 tokom 2001. i 2002. godine. 

Član je Srpske napredne stranke od osnivanja 2008. godine, a 2009. postao je koordinator pravnog tima i asistent zamjenika predsjednika stranke Aleksandra Vučića. Od 2010. član je Glavnog odbora SNS. Tokom 2011. godine pomogao je osnivanje i počeo koordinaciju rada stranačkog tima za vanjsku politiku i europske integracije. 

Poslije izbora u maju 2012. postavljen je za saveznika predsjednika Republike Srbije za vanjsku politiku, a krajem iste godine postao je član Predsjedništva SNS. Maja 2014. godine Vlada Srbije postavila ga je za direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju. 

Podsjećamo, Đurića je više policajaca sprovelo do policijske postaje u Prištini, gdje je saslušan, a nakon toga je odvezen na administrativni prijelaz Merdare, gdje ga je preuzela srpska policija, a u Kuršumliji mu je ukazana liječnička pomoć nakon čega se uputio za Beograd.

Pogledajte kako je to izgledalo:

 

Ne propustite