Ovo su namirnice kojima ćete najbrže očistiti organizam - Poboljšajte svoje zdravlje i izgubite suvišne kilograme

Zdrav život
Ovo su namirnice kojima ćete najbrže očistiti organizam - Poboljšajte svoje zdravlje i izgubite suvišne kilograme
.

Današnji stil života zahtjeva da svom organizmu, s vremena na vrijeme, priredite opštu detoksikaciju, naročito poslije perioda kada se unosi puno kalorične, masne i slatke hrane, kao i velike količine alkohola.

Ako želite poboljšati svoje zdravlje, izgubiti suvišne kilograme, imati više energije, ili popraviti sveukupno raspoloženje, sljedećih 8 namirnica će vam pomoći u tome.

Limun
Kao jedna od namirnica bez koje se ne mogu zamisliti dijete bazirane na detoksikaciji, limun je neizostavan dio svakog detoks tretmana. On utiče na smanjenje slobodnih radikala koji nastaju kao posljedica nezdravih životnih navika. Njegovo alkalno djelovanje će regulisati pH ravnotežu organizma i ojačati imunološki sistem. Ako želite da na pravi način započnete dan, spremite sebi limunadu bez šećera.


Artičoka
Artičoka je bogata antioksidantima i vlaknima, te će pomoći u oslobađanju tela od masti, tj. na smanjenje holesterola. Artičoka blagotvorno utiče na rad jetre, koja je najzaslužnija u oslobađanju tijela od toksina. Osim toga, ona djeluje na poremećaje varenja, smanjuje mučninu, nadutost i stomačne bolove.  

 

Cvekla
Ovo povrće je izuzetno bogato magnezijumom, gvožđem i vitaminom C, i savršen je izbor za one kojima je u što kraćem vremenskom periodu potrebno što više nutrijenata. Kako biste na najbolji način iskoristili njena ljekovita svojstva, jedite je sirovu ili u obliku salate. Osim za detoksikaciju, cvekla djeluje i na nivo holesterola, kao i na zdravlje kose i kože.

 

Đumbir
Svima onima koji žele da očiste svoj organizam od toksina, preporučuje se dodavanje đumbira u ishranu. Osim što ublažuje osjećaj mučnine, đumbir podstiče rad sistema za varenje, ublažava nadutost i gasove. Iskoristite njegova jaka oksidativna svojstva, tako što ćete dodati đumbir u čaj, cjeđeni sok ili čašu tople vode, kako bi ojačali imunitet i poboljšali zdravlje.

 

Kupus
Kupus je odličan za mršavljenje i detoksikaciju jer sadrži veliku količinu sulforafana koji pospješuje proces detoksikacije. Ovo povrće će obezbjediti tijelu potrebne antioksidanse koji će smanjiti nivo slobodnih radikala i poboljšati rad jetre.

 

Smeđi pirinač
U nameri da očistite svoje telo od toksina, počnite jesti cele žitarice, umesto prerađenih. Kao odličan izbor nameće se smeđi pirinač, izvor vitamina B, magnezijuma, mangana i fosfora. Pored toga, odličan je izvor vlakana, koji utiču na čišćenje creva, dok će selen uticati na rad jetre i njeno očuvanje.

 

Svježe voće
Svježe voće je odličan izvor vitamina, minerala, antioksidanata i vlakana, i ne sadrži mnogo kalorija, zbog čega je najbolji izbor u procesu detoksikacije.

 

Zeleni čaj
Iako tehnički nije hrana, nijedan proces detoksikacije ne može proći bez odgovarajućeg unosa tečnosti, a zeleni čaj će ovaj proces značajno ubrzati. Osim što je odličan za mršavljenje, štiti zdravlje jetre koja je ključna u procesu detoksikacije.

Ne propustite