Evo zašto ne smijete držati telefon u džepu, a razlog je više nego zastrašujući!

Objavljeno:26.03.2018 - 09:28
A A A Times Arial

Sigurno i vi imate ovu lošu naviku da držite telefon u džepu. Niste znali koliko je to opasno. Zar vam nije dosta što ste stalno sa telefonom, još treba da ih nosite u džepovima pantalona?

Mnoge osobe imaju tu lošu naviku da ili spavaj sa telefonom ili ga nose u džepu pantalona. Nemojte se igrati s time. Valjda vam je poznato koliko ti uređaji zrače.

To zračenje je inače štetno, a kamoli još kada je u direktnom kontaktu s vama. Pošto su džepovi blizu spolnih oragana, tako to zračenje može uticati na vašu plodnost. Velika je mogućnost da zbog tog zračenja ne budete u mogućnosti imati djecu, ali i obolite.

Ono što ćemo vam još savjetovati jeste to da ne spavate sa telefonom. Držite ga dalje od kreveta. Zračenje može izazvati tumore.

Trudite se da ni laptope ne držite direktno na krilu, već postavite nešto ispod njih. Gasite te uređaje nekad i odmorite od njih.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!