NOVI NAPAD: Poginule najmanje četiri osobe u eksploziji autobombe

Svijet
NOVI NAPAD: Poginule najmanje četiri osobe u eksploziji autobombe
.

Najmanje su četiri osobe, među kojima dvoje civila, poginule u eksploziji automobila bombe kojim je upravljao bombaš samoubojica u središtu Mogadiša, rekli su policijski izvori i očevici.

"Eksplozija se dogodila na kontrolnoj točki blizu ministarstva unutarnjih poslova. Četiri osobe su poginule, među njima dva pripadnika sigurnosnih snaga", rekao je za AFP policijski dužnosnik u prijestolnici, Abdulah Mohamed.

Drugi napad ove sedmice

Po riječima tog dužnosnika i svjedoka, automobil je eksplodirao prije nego su ga sigurnosne snage stigle pregledati.

Ovo je drugi napad autobombom ovog tjedna u somalijskoj prijestolnici nakon napada u kojemu je u četvrtak život izgubilo 14 ljudi na jednoj od glavnih prometnica u gradu.

Odgovornost za napad u četvrtak odmah su preuzeli radikalni islamisti skupine Al šabab povezane s Al Kaidom i postoji velika vjerojatnost da je ta skupina odgovorna i za nedjeljni napad.

Al šabab od 2007. pokušava srušiti slabu središnju somalijsku vladu koju podupire međunarodna zajednica i više od 20.000 pripadnika snaga Afričke unije (AMISOM) u kojima sudjeluju vojnici iz Ugande, Burundija, Džibutija, Kenije i Etiopije, prenosi Hina.

Ne propustite