SNAŽNA EKSPLOZIJA ODJEKNULA GRADOM, POLICIJA ISTRČALA NA TEREN: Dvije osobe povrijeđene, građani u strahu!

Svijet
SNAŽNA EKSPLOZIJA ODJEKNULA GRADOM, POLICIJA ISTRČALA NA TEREN: Dvije osobe povrijeđene, građani u strahu!
.

Stanovnici glavnog grada jugozapadne američke države Teksas uznemireni su zbog serije eksplozija koji su ovog mjeseca potresli Ostin, u kojima je bilo poginulih i povrijeđenih.

Četvrta se dogodila u nedjelju, a u njoj su povrijeđene dve osobe. U prethodnim eksplozijama dvije osobe su poginule, a još dvije povrijeđene.

U svim slučajevima u pitanju su bile eksplozije paketa bombi. Prve tri bombe eksplodirale su kada su žrtve pokušale da pokupe pakete.

teksas-7-830x0

Gradonačelnik Ostina Stiv Adler je danas izjavio za AP da je rasteći strah kod stanovnika tog grada "legitiman i realan" poslije četvrte eksplozije.

Policija nije saopštila da je i četvrta eksplozija povezana sa prethodne tri u kojoj su povrijeđena dva muškarca koja su vozila, odnosno gurala bicikle.

AP napominje da su muškarci povrijeđeni u nedjelju bijelci, za razliku od žrtava prve tri eksplozije, kada su u pitanju bili crnci ili osobe latinoameričkog porijekla.

Šef policije Ostina, Brajan Mejnli, rekao je u subotu da su bombe vjerovatno aktivirane preko žičane zamke.

teksas-4-830x0

Mejnli je upozorio stanovnike: "Ne dirajte bilo kakve pakete niti bilo šta što liči na paket, čak nemojte prolaziti ni blizu njih u ovo vrijeme".

Šef policije Mejnli rekao je da su prve eksplozije vjerovatno povezane.

Ti paketi nisu bili poslati poštom niti privatnim kuririma, već ostavljene tokom noći na kućnom pragu, navodi Glas Amerike, prenosi Tanjug.

Ne propustite