JEDITE DVIJE BANANE DNEVNO: Niste ni svjesni kako ćete pomoći svom tijelu!

Zdrav život
JEDITE DVIJE BANANE DNEVNO: Niste ni svjesni kako ćete pomoći svom tijelu!
.

Banane doista imaju širok spektar djelovanja te ih nemojte zanemarivati. A još su i jako ukusne.

 
1. Krvni tlak će se normalizirati

Banana je najbolji prirodni lijek za krvni tlak. Banane naime smanjuju visoki krvni tlak zahvaljujući činjenici da sadrže oko 420 mg kalija.

 
2. Lakše se gubi višak kilograma

Banane su bogate vlaknima, što znači da će vas učiniti sitima. Banane također sadrže jednu vrstu škroba koja smanjuje apetit i sprječava dobitak kilograma. Smanjuju i razinu šećera u vašoj krvi i povećavaju osjetljivost tijela na inzulin.

Ako stanice vašeg tijela nisu osjetljive na inzulin, one ne mogu apsorbirati glukozu, a vaša gušterača je počinje proizvoditi u većim količinama. Hoće li tijelo skupljati masnoću ovisi o prisutnosti inzulina.

 
3. Rizik od anemije pada

Anemija uzrokuje slabost, umor i gubitak daha. To je rezultat smanjenja crvenih krvnih zrnaca i niske razine hemoglobina u krvi.

Banane sadrže mnogo željeza, što potiče proizvodnju crvenih krvnih stanica. Banane također sadrže vitamin B6, koji regulira razinu glukoze u krvi, pomažući osobama s anemijom.

 
4. Probava se poboljšava

Banane se lako probavljaju i ne iritiraju gastrointestinalni trakt. Otporan škrob koji se nalazi u bananama se ne razgrađuje i završava u debelom crijevu gdje služi kao učinkovit nutrijent za zdrave bakterije.

Banane se mogu pojesti ako imate gastritis i žgaravicu, te one također vraćaju izgubljene minerale kada osoba pati od proljeva.

 
5. Smanjuje se razina stresa

Banane poboljšavaju vaše raspoloženje. One naime sadrže triptofan koji je vrlo važan za tijelo, jer ga organizam koristi da bi ga pretvorio u serotonin, hormon sreće.U prosjeku, svaka banana sadrži oko 27 mg magnezija, a taj mineral je odgovoran za proizvodnju dobrog raspoloženja i zdravog sna.

 

 
6. Zadovoljava se potreba za vitaminima

Banane su bogate vitaminom B6. U prosjeku, jedna banana sadrži oko 20 posto vašeg dnevne potrebe za vitaminom B6. On pomaže vašem tijelu da proizvodi inzulin, hemoglobin i aminokiseline koje su potrebne za stvaranje zdravih stanica.

Banane sadrže i 15 posto naše dnevne potrebe za vitaminom C, važnim antioksidantom koji neutralizira štetne slobodne radikale. Također pomaže održati zdravlje krvnih žila i proizvodi kolagen.

 
7. Razina energije će se povećati

Kalij koji se nalazi u banani štiti vaše mišiće od grčeva, a ugljikohidrati vam daju dovoljno energije da izdržite naporan trening.

Kalij također potiče rad mozga i olakšava učenje i pamćenje.

 

Ne propustite