Nakon Ivanića, Dodik iz predsjedničke palate izbacio i dvojicu dopredsjednika

Bosna i Hercegovina
Nakon Ivanića, Dodik iz predsjedničke palate izbacio i dvojicu dopredsjednika
Iz Kabineta predsjednika RS-a Milorada Dodika danas je saopšteno da je "Služba predsjednika osigurala adekvatne prostore u objektu, u ulici Jasenovačkih žrtava broj 4 u Banjoj Luci, za rad potpredsjednika Republike Srpske."

Iz Kabineta predsjednika RS-a Milorada Dodika jučer je saopšteno da je "Služba predsjednika osigurala adekvatne prostore u objektu, u ulici Jasenovačkih žrtava broj 4 u Banjoj Luci, za rad potpredsjednika Republike Srpske."
 
"Palata Republike isključivo je u funkciji rada i smještaja institucije predsjednika Republike", kaže se u saopštenju.
 
Podsjećanja radi, u proteklom periodu u Palati RS bilo je sjedište ureda i potpredsjednika RS-a Enesa Suljkanovića i Emila Vlajkija.
 
Novoizabrani potpredsjednik RS-a Ramiz Salkić je u izjavi Agenciji Fena prokomentirao ovu informaciju iz Dodikovog kabineta, riječima da "ne misli da je to potez kojim će Dodik biti veći predsjednik, niti oni, koji neće sjediti u tzv.Palati predsjednika, biti manji potpredsjednici.“

Dodao je da još nije preuzeo potpredsjedničku funkciju, pa ne zna ništa o pitanju njenog sjedišta.
 
"Ali, evidentno je da dvojica potpredsjednika u ranijem sazivu nisu vodila računa o toj instituciji, već su se bavili svojim ličnim stvarima. I kao proizvod toga desilo se ovo u njihovom mandatu", rekao je Salkić.
 
Iz Dodikovog kabineta saopšteno je da je Palata Republike "isključivo u funkciji rada i smještaja institucije predsjednika Republike i od momenta useljenja nije imala prostorije predviđene za rad srpskog člana Predsjedništva BiH.“
 
Navodi da adaptacijom i preimenovanjem zgrade Hipotekarne banke u Palatu Republike izvršeno preseljenje Službe predsjednika Republike. Priznaje se da je dosad ured srpskog člana Predsjedništva BiH bio u tom objektu.
 
"Takođe, tom prilikom je došlo do ustupanja kancelarije članu Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, što se smatralo privremenim rješenjem, a član Predsjedništva je povremeno koristio navedene prostore bez ugovora i naknade", kaže se u saopštenju koje počinje rečenicom "da su neistinite tvrdnje plasirane u pojedinim medijima o navodnom izbacivanju iz Palate Republike novoizabranog člana predsjedništva BiH iz Republike Srpske."
 
Dodaje se da je od momenta useljenja u Palatu Republike, "a imajući u vidu ograničene smještajne kapacitete, dio radnika dislociran na druge lokalitete. Posebno je taj problem izražen kada je riječ o vrlo bitnim službama Kabineta predsjednika Republike."
 
"U tom smislu je Služba predsjednika osigurala adekvatne prostore u objektu u ulici Jasenovačkih žrtava br. 4 u Banja Luci za rad potpredsjednika Republike Srpske", zaključuje se u saopštenju.

Ne propustite