U Kostajnici i Kozarskoj Dubici vodostaj Une i dalje u porastu

Aktuelno
U Kostajnici i Kozarskoj Dubici vodostaj Une i dalje u porastu
.

U Kostajnici i Kozarskoj Dubici vodostaj Une je i dalje u porastu. Una je jutros u Kostajnici dostigla 456 centimetara. Došlo je i do pojave prvog klizišta u mjestu Tavija.

U Kozarskoj Dubici Una je dostiga 492 centimetra, ali nema neke veće opasnosti izuzev što se izlila na magistralni put M-14 Kozarska Dubica-Kostajnica koji je i dalje neprohodan za saobraćaj.

U Kozarskoj Dubici zaplavljeno je oko desetak kuća najviše u Ševarlijama.

Ovog jutra povoljnije vijesti stižu iz Novog Grada i Prijedora. U Novom Gradu Una i Sana su u padu. Vodostaj Une je 493, a Sane 520 centimetara.

Vodostaj Sane u Prijedoru je niži za 30 centimetara i jutros je izmjeren nivo vode od 425 centimetra. Iz Civilne zaštite Prijedor ističu da se stanje normalizuje i da su neki putni pravci već prohodni izuzev onog za Bišćane.

Od zaplavljenih stotinjak domaćinstava u četiri prijedorska naselja, voda je ušla u desetak kuća.

I dalje obustavljen saobraćaj između Kozarske Dubice i Kostajnice

Saobraćaj na magistralnom putu Kozarska Dubica-Kostajnica između mjesta Špilja i Vrioci potpuno je obustavljen za sve kategorije vozila zbog izlivanja rijeke Une i odvija se alternativnim pravcima.

Zbog izlivanja rijeke Sane u prekidu je odvijanje saobraćaja na pravcima Prijedor-Bišćani, Blagaj–Radomirovac, Blagaj-Dvorna, Urije-Šuća i Blagaj – Vitasovci.

Zbog slijeganja kolovoza na pločastom propustu regionalnog puta Moštanica-Kozarska Dubica u mjestu Božići, saobraćaj je obustavljen i postavljena je vertikalna signalizacija.

I dalje je zbog aktiviranja klizišta obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Karan-Novi Grad i postavljeni su vertikalna signalizacija i fizičke prepreke, prenosi RTRS. 

 

Ne propustite