NOVAC ZA ŽIVOG SINA ILI ZA NJEGOV LEŠ: Brena na televiziji otkrila sve detalje sudbinske 2000. godine

Show
NOVAC ZA ŽIVOG SINA ILI ZA NJEGOV LEŠ: Brena na televiziji otkrila sve detalje sudbinske 2000. godine
,

Otmica Stefana, sina Brene i Bobe Živojinovića i dalje je tema o kojoj se mnogo govori. 

Pjevačica i nekadašnji teniser te 2000. godine pet dana nisu znali da li im je sin živ, a još uvijek, ni 18 godina kasnije, nije utvrđeno ko ga je kidnapovao.

Brena ne voli mnogo govoriti o ovom događaju, ali je u emisji "Pret pretres" otkrila da su  otmičari tražili novac čak i za Stefanov leš.

- Meni je kidnapovano dijete 2000. godine. Od tada za mene više ništa materijalno nema nikakav značaj. Ono što možeš novcem da kupiš nije bitno. Nama su tražili dva i po miliona maraka za živog i pet miliona maraka za mrtvog Stefana. O čemu ja sada više da pričam... Sve su otmice otkrivene, samo nije otkriveno ko je to uradio mom djetetu. Ja sam žena koja se više ničega ne plaši. Naravno da imam obezbjeđenje, ali to su profesionalci koji se ne vide, a koji tačno znaju šta treba da rade - objasnila je pjevačica.

brena-i-stefan

Prije nekoliko godina objavljeno je kako je tekao razgovor između Živojinovića i otmičara:

- Gospodine i gospođo Živojinović, vaš sin Stefan se nalazi kod nas. Prema njemu ćemo se ponašati ljudski dok ste vi korektni. Neće mu faliti dlaka s galve - naveli su kidnaperi u prvoj poruci.

Ubrzo je stiglo i upozorenje da im ne padne na pamet da pozovu policiju.

- Stefana možete otkupiti na dva načina. Živog - za 2,5 miliona maraka. Mrtvog - za pet miliona maraka. U slučaju druge varijante, otkupljivaćete deo po dio dječakovog tijela - zaprijetili su kidnaperi, koji su Živojinovićima dali rok od dva dana da skupe novac.

- Ukoliko poslije tri dana ne čujemo oglas, smatrat ćemo da odugovlačite s isplatom. Za svaki dan kašnjenja na Stefanovoj ruci biće prst manje, a ukoliko ni poslije 10 dana ne bude oglasa, Stefana ćete mrtvog otkupiti - prijetili su kidnaperi.

Živojinovići nisu gubili vrijeme, već su skupili novac i Stefana živog vratili kući.

Postojale su sumnje da su pripadnici "zemunskog klana" bili umiješani u kidnapovanje Breninog sina, ali to nikad nije dokazano.

Podsjetimo, cijela javnost digla se na noge 23. novembra 2000, kad je tad osmogodišnji Stefan uguran u automobil ispred porodične kuće na Bežanijskoj kosi i odveden od porodice.

 

(Novi.ba/Kurir.rs) 

 

Ne propustite