SLIJEDI NOVI VREMENSKI PREOKRET: Samo što je krenulo lijepo vrijeme, a za vikend se prognozira POTPUNI HAOS

Aktuelno
SLIJEDI NOVI VREMENSKI PREOKRET:  Samo što je krenulo lijepo vrijeme, a za vikend se prognozira POTPUNI HAOS
.

Nakon naglog skoka temperatura za Srbiju se prognozira postepeno zahlađenje tokom čitave sedmice. 

Naredne subote i nedjelje prema prognozama padat će kiša u većini gradova u Srbiji. 

Ipak, ukoliko se prognoza na aplikaciji norveškog sajta yr.no ispostavi kao tačna, narednog ponedeljka ponovo nas očekuje pada temperatura i debeli minus. 

PROGNOZA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 

oblacno

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Padavine nisu obilne. U Hercegovini vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. U Bosni ujutro slabo jugo koje će sredinom dana prolazno promijenuti smjer na sjeverozapad. Ponovo od večernjih sati u Bosni slabo jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 15°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Padavine nisu obilne. Od poslijepodnevnih sati smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 13°C.

U četvrtak prije podne više oblačnosti se prognozira za Hercegovinu, zapad i jugozapad Bosne. U ostalim područjima mala naoblaka. Novo jače naoblačenje sa juga u drugoj polovini dana koje će od poslijepodnevnih sati prema kraju dana usloviti kišu. Jače padavine u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Slabo jugo prije podne. U drugoj polovini dana jugo umjerene jačine. Jutarnja temperatura zraka između 1 i 4°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Jača kiša se prognozira za Hercegovinu. U Bosni slabija kiša uglavnom prije podne. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 4 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

 

 

Ne propustite