Pjevačica čiji glas su svi voljeli u bivšoj Jugi: Preminula je u 42. godini, a na dan NJENE SMRTI dogodilo se nešto JEZIVO!

Show
Pjevačica čiji glas su svi voljeli u bivšoj Jugi: Preminula je u 42. godini, a na dan NJENE SMRTI dogodilo se nešto JEZIVO!
.

Đurđica Barlović bila je prva pjevačica kultnog benda "Novi fosili", koja je važila za jednu od omiljenih na prostorima tadašnje Jugoslavije.

Dami moćnog i raskošnog glasa od samog početka svi su predviđali blistavu i perspektivnu karijeru, a njena ljubav prema muzici datirala je od ranog djetinjstva.

Prvi nastup imala je samo sa 13 godina na dječijem festivalu, a prvi put se pojavila pred kamerama u beogradskoj zabavnoj emisiji "Obraz uz obraz" 1974. godine, kada je nastupila sa pjesmom "Kad bi bio samo moj".

Đurđica je upisala Srednju građevinsku školu, međutim znala je da je muzika jedino čime želi da se bavi.

Spakovala sam kofere i rekla roditeljima da idem. Da sam znala šta me čeka sigurno nikada ne bih mrdnula iz Splita - otkrila je ona u jednom intervjuu.

Kao pjevačica "Novih fosila" stekla je veliku slavu, a 1977. godine na Splitskom festivalu oduševili su čitav region pjesmom "Diridonda", nakon čega su izdali i prvu ploču "Da te ne volim".

Međutim, 1982. godine, Đurđica je odlučila da napusti bend kako bi se posvetila porodici, a na njeno mjesto došla je Sanja Doležal.

- Đurđica je otišla od nas kada je željela da sredi svoj porodični život, jer mi smo radili urnebesnim tempom. Njoj je porodica bila važnija od nas, važnija od bilo kakvog nastupa, novca. Ona je bila rođena za majku, suprugu, a opet, s druge strane, isto tako je bila vrhunska pjevačica... i to kakva! Nikada zbog nje nismo otkazali koncert, nikada joj nije "pukao" glas - ispričao je svojevremeno vođa "Novih fosila" Rajko Dujmić.

Đurđica se udala za stomatologa Bracu, sa kojim je dobila dva sina - Hrvoja i Bornu. Prije nego što je odlučila da napusti grupu, pjevala je čak i u trudnoći, sa stomakom do zuba, ne želeći da se odrekne scene jer je muzika bila njen život.

Preminula je od poslkedica akutnog infartka u Internoj bolnici u Zadru, u 42. godini, ostavivši iza sebe supruga i dva sina.

- Bila je čvrstog i stabilnog zdravlja. Zato me je i iznenadio taj prerani odlazak. Tog dana kada je umrla, vkerovali ili ne, svi satovi u mom stanu su stali. Kasnije sam čuo tu tužnu vijest - rekao je tada Rajko Dujmić.


Puls

Ne propustite