Najkrvaviji mjesec u historiji : RITUALNA SMRT SRBIJE U MARTU

Region
Najkrvaviji mjesec u historiji : RITUALNA SMRT SRBIJE U MARTU
.

Po rimskom kalendaru, 15. dan u mjesecu martu ozvaničen je kao početak praznika u čast boga Marsa kada je održavana i vojna parada i kada su prinošene žrtve devetog dana od Martovskih ida

Mjesec mart, period na prelazu zime u proljeće, ljubiteljima historije i Starog Rima, ali i svima onima koji su upoznati sa mračnim prilikama u našoj zemlji koje su se dogodile baš u vrijeme oko Martovskih ida, stvara nelagodu, strah i crv sumnje da ništa nije slučajno.

Naime, po rimskom kalendaru, 15. dan u mjesecu martu ozvaničen je kao početak praznika u čast boga Marsa kada je održavana i vojna parada i kada su prinošene žrtve devetog dana od Martovskih ida. I sam Julije Cezar postao je žrtva članova senata, što mu je na dan atentata 15. marta 44. godine pne predvidio lokalni vidovnjak upozorenjem da mu prijeti ozbiljna opasnost.

- Martovske ide su došle! - pohvalio se Julije Cezar na putu za Pompejev teatar kada je vidio proroka, na šta je usljedio odgovor "Da, ali još nisu prošle".

Termin od tada označava opasnost ili pretnju koja se dešava u tačno određeno vrijeme.

A kada su Martovske ide došle u Srbiju?

27. mart (1941) - VOJNI PUČ KADA JE ZBAČENO TROČLANO KRALJEVSKO NAMJESNIŠTVO A NAROD ZAVRŠIO NA ULICI UZ POKLIČE "BOLJE RAT, NEGO PAKT"

 

13. mart (1946) - OZNA UHAPSILA ČETNIČKOG VOĐU DRAGOLJUBA DRAŽU MIHAILOVIĆA

 

9. mart (1991) - NAJVEĆE ULIČNE DEMONSTRACIJE OPOZICIJE NA ČELU SA VUKOM DRAŠKOVIĆEM

 

24. mart (1999) - NATO BOMBARDOVANJE JUGOSLAVIJE

 

12. mart (2003) - ATENTAT NA DEMOKRATSKOG PREMIJERA ZORANA ĐINĐIĆA

 

17 - 19. mart (2004) - POGROM SRBA SA KOSOVA I ALBANSKI ZLOČINI

 

11. mart (2006) - BIVŠI PREDSJEDNIK JUGOSLAVIJE SLOBODAN MILOŠEVIĆ UMRO U HAŠKOM PRITVORU

Nisu rijetke ni teorije zavjere, a jedan od najglasnijih u njihovom iznošenju je novinar i publicista Milan Vidojević. On tvrdi da magovi novog svjetskog poretka ne propuštaju važne datume, te da je ritualna smrt Srbije bio događaj u Rambujeu.

- Bilo je jasno da će 24. marta morati da padne krv, da budu prinijete žrtve, kako bi magijski dio uništenja Srbije bio u pravoj funkciji i snazi - objasnio je on.

(Telegraf)

Ne propustite