PRATILI IH SEDMICAMA! Klupko se odmotava: Sašu Popovića opljačkao prijatelj s estrade?

Show
PRATILI IH SEDMICAMA! Klupko se odmotava: Sašu Popovića opljačkao prijatelj s estrade?
.

Nepoznati lopovi upali su preksinoć u vilu Saše Popovića na Bežanijskoj kosi.Policija traga za razbojnicima koji su na spektakularan način upali u kuću s obližnjeg košarkaškog terena, a vjeruje se da bi to mogao biti neko s estrade, blizak Popoviću.

Pljačkaši su sedmicama pratili ovu porodicu, jer su znali da u vrijeme provale niko neće biti tu, čak su imali i informaciju da je njihova kćerka Aleksandra proslavljala 19. rođendan.

- Sumnja se da je Popovića tipovao neko iz njegovog bliskog okruženja, možda čak i prijatelj s estrade. Znali su tačno kada oni nisu kod kuće, kako da uđu u dvorište, a da se zaobiđu osiguranje, alarm i kamere, kao i gdje je sef i šta se nalazi u njemu. Baš zbog toga, operativci policije ispitat će više javnih ličnosti koje su u kontaktu s Popovićem. Također, pregledat će se sve kamere s okolnih kuća koje mogu da pomognu u otkrivanju ove pljačke - kaže izvor iz istrage, prenosi Telegraf.rs.

Razbojnici su znali da ne mogu da uđu preko glavnog ulaza jer se tu nalazi portir i taj deo dvorišta je osiguran i pokriven kamerama. Međutim, vjeruje se da su oni u kuću upali s druge strane, gdje se nalaze fudbalski teren, kao i prostor za vježbanje.

Pretpostavlja se da su razbojnici ponijeli i merdevine.

Policija vjeruje da su ovi profesionalci znali svaki njihov korak.

Ne propustite