Koliko je zapravo pametan vaš mozak: Način na koji prekrštate ruke vam to otkriva

Objavljeno:08.03.2018 - 23:19
A A A Times Arial

Način na koji prekrštamo ruke može da otkrije puno detalja o našem karakteru i razmišljanju. Ako želite da provjerite da li je ovo istina, jednostavno prekrstite ruke, a onda pogledajte koja ruka je iznad druge. Da li vam lijeva ruka iznad desne ili vam je desna ruka iznad lijeve? Kada to utvrdite, onda u nastavku pročitajte šta to otkriva o vama. Sigurni smo da ćete se iznenaditi.

Ako postavljate levu ruku iznad desne

m1

Ovo sugeriše da je vama razvijenija desna strana mozga. Kako je desna strana mozga povezana sa kognitivnim vještinama kao što su maštanje, emocije, instiktivnost, to znači da ste po prirodi kreativna i duhovna osoba. Osim toga, puno lijevorukih ljudi ima razvijeniju desnu stranu mozga. Kada je riječ o profesijama, vi ste dobri u umjetnosti, politici, muzici, atletici ili bilo kom zanimanju povezanom sa maštanjem i stvaranjem.

Ako postavljate desnu ruku iznad leve

m2

Ovo sugeriše da vam je razvijenija lijeva strana mozga. Kako je ova strana kontrolisana logikom, to znači da ste vi racionalno ljudsko biće. Vi ste vrijedni i sistematični. Ostvarujete uspjeh bez napora i sjajan ste ljubavnik. Kada se radi o profesijama, vi možete biti advokat, bankar ili naučnik.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!