Specijalno tužilaštvo Kosova istražuje ubistvo Ivanovića

Region
Specijalno tužilaštvo Kosova istražuje ubistvo Ivanovića
.

Istragu o ubistvu predsjednika Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" (SDP) Olivera Ivanovića preuzelo je specijalno tužilaštvo Kosova.

"Istragu je preuzeo specijalni tužilac Kosova. Dvojica tužilaca, jedan Albanac i jedan Srbin, danas su predali slučaj specijalnom tužilaštvu Kosova", kažu u policiji, uz pojašnjenje da su dosadašnji tužioci u ovom slučaju prikupili dovoljno dokaza na osnovu kojih je izvijesno da će osumnjičeni biti ubrzo uhapšeni. 

Vijest o preuzimanju istrage o ubistvu Ivanovića potvrdio je medijima na albanskom jeziku glavni tužilac u Prištini Rešat Milaku. 

Iz policijskih izvora je rečeno da je istraga vođena u "pravom smjeru" i da je, zbog "komplikovanosti slučaja" i moguće fizičke ugroženosti dvojice tužilaca koji su do sada vodili istragu, predmet prenesen na veći nivo, javlja Srna.

Potpredsjednik Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Ksenija Božović rekla je Srni da je posredstvom medija i izvora bliskih policiji dobila informaciju da je slučaj preuzeo specijalni tužilac Kosova i da ta odluka potvrđuje da ubistvo Ivanovića nosi veliki rizik za istražioce, te da se iza atentata krije mnogo veći motiv. 

"Očekujemo, kako mi u SDP-u, tako i njegova porodica, i verujemo, kao i svi ljudi dobre volje, da se ma ko to bio otkrije identitet naručioca i počinilaca atentata", kaže Božovićeva koja je uvjerena da istražni organi "moraju imati i već imaju dovoljno dokaza da se rasvetli monstruozno ubistvo predsjednika SDP-a".

Ne propustite