Ako želite izgubiti kilograme OPREZ: Ovi su mitovi o mršavljenju koji IZAZIVAJU DEBLJANJE!

Praktična žena
Ako želite izgubiti kilograme OPREZ: Ovi su mitovi o mršavljenju koji IZAZIVAJU DEBLJANJE!
.

Ovo su najpopularniji mitovi o mršavljenju od kojih se čak možete i udebljati.

Ako ugljikohidrate potpuno izbacim iz prehrane, izgubit ću i kilograme

V elika pogreška. Ne zaboravite da vaše tijelo žudi za ugljikohidratima, jer upravo u njima se nalazi velika količina hranjivih sastojaka koji su nam potrebni kako bi mogli normalno funkcionirati.

To se posebno odnosi na namirnice poput cjelovitih žitarica, koje nas, zahvaljujući vitaminima, mineralima i vlaknima čine sretnima, duže sitima, pospješuju rad probavnog sustava i daju nam energiju te su samim time izvrsni saveznici u borbi protiv kilograma.

Dijetalna pića odličan su način da smanjim unos kalorija

S obzirom da svakodnevno slušamo kako je većina kupovnih sokova prepuna šećera i praznih kalorija, njihove dijetetske zamjene, na žalost, nisu ništa bolje.

Pića koja sadrže umjetne zaslađivače otvaraju apetit te još više pojačavaju želju za slatkim, zbog čega utjehu pronalazimo u raznim grickalicama, odnosno praznim kalorijama. Isto tako, takvi napici najčešće su prepuni aditiva.

Grickalice bez masnoća pomažu mi kod mršavljenja

Mitovi o masnoći zbog koje se debljamo i koja je nezdrava došli su do svog vrhunca, a sve je više proizvođača koji nude hranu i grickalice bez masnoće. No riječ je o zamci.

Iste te light grickalice prepune su aditiva i šećera koji su jednako ili više kalorični od samih masnoća, a eliminacijom masnoća kao takvih uklonjene su i one dobre – takozvane nezasićene masne kiseline, koje su prijeko potrebne organizmu te mogu biti izvrsni saveznici kod mršavljenja.

Ne propustite