Njemački desničarski teroristi koji su napadali političare i centre migranata osuđeni na zatvor

Svijet
Njemački desničarski teroristi koji su napadali političare i centre migranata osuđeni na zatvor
.

Njemački sud osudio je sedam muškaraca i jednu ženu na četiri do deset godina zatvora zbog pripadanja desničarskoj terorističkoj skupini odgovornoj za pokušaj ubojstva i bombaške napade na migrantske centre i političare u bivšoj Istočnoj Njemačkoj.

Osuđeni su bili pripadnici skupine "Freital", nazvanoj prema njihovoj bazi u saveznoj državi Saskoj, uporištu protuimigrantske stranke Alternative za Njemačku (AfD) koja je ondje osvojila najviše mandata na saveznim izborima 24. rujna prošle godine.

Vodili se ksenofobijom, desničarskim uvjerenjima i nacističkom ideologijom

Nakon suđenja koje je trajalo godinu dana, visoki sud u Dresdenu optužio je sedmoro optuženih na pet do deset godina zatvora, a osmi je dobio četiri godine, rekla je glasnogovornica suda.

Tužitelji su tvrdili da su se vodili ksenofobijom, radikalnim desničarskim uvjerenjima i nacističkom ideologijom, želeći stvoriti atmosferu straha koja bi prisilila strance da odu iz zemlje, prenosi Hina.

Optužnica je uključivala članstvo u terorističkog organizaciji, pokušaj ubojstva, postavljanje eksploziva, nanošenje tjelesnih ozljeda i štete na imovini.

Ne propustite