OVO JE POTRESLO CIJELI REGION : Za ubistvo petnaestomjesečnog dječaka osumnjičena i majka

Region
OVO JE POTRESLO CIJELI REGION : Za ubistvo petnaestomjesečnog dječaka osumnjičena i majka
.

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv državljanina BiH iz Tuzle čiji su inicijali N.Š. (27) zbog sumnje da je počinio ubistvo petnaestomjesečnog dječaka, sina nevjenčane supruge J.J. (33), saopšteno je iz Uprave policije. 

Na osnovu do sada prikupljenih dokaza Više tužilaštvo u Podgorici je proširilo istragu protiv Jelene Jovović (34) i tereti je za teško ubistvo u saizvršilaštvu, počinjeno na štetu njenog petnaestomjesečnog sina P.J, saopšteno je CdM-u iz Tužilaštva Crne Gore.

“Formiran je predmet protiv Nermina Šišića zbog ubistva petnaestomjesečnog dječaka P.J. Majka dječaka Jelena Jovović teretila se za krivično djelo kršenje porodičnih obaveza, te je na osnovu do sad prikupljenih dokaza protiv nje pročirena istraga zbog krivičnog djela teško ubistvo u saizvršilaštvu”, kazali su iz Višeg državnog tužilaštva.

Podsjećamo da je u Klinički centar Crne Gore početkom februara primljen petnaestomjesečni dječak sa teškim povredama opasnim po život. I pored napora doktora dječak je preminuo, a tokom istrage je utvđeno da mu je smrtonosne povrede nanio očuh Nermin Šišić.

Dječak zlostavljan duže vrijeme?

Sumnja se da je Šišić duže vremena fizički zlostavljao maloljetno dijete, i da je majka dječaka tom prilikom zanemarila porodične obaveze, usljed čega je dijete zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život od kojih je preminulo.

Par stotina građana okupilo se ranije na Trgu nezavisnosti zbog ovog nezapamćenog zločina u Crnoj Gori odakle je poslata jasna poruka da se nasilje ne smije tolerisati i da se na njega ne smije prešutjeti.

U skupštinskoj proceduri “Pavlov zakon”

Skupština Crme Gore objavila je na svom sajtu da da je u proceduri “Pavlov zakon“, kojim su predviđene maksimalne zatvorske kazne za osumnjičene za smrt petnaestomjesečnog dječaka.

U prilogu je dostavljeno 6.349 potpisa građana Crne Gore, koji apeluju na državne organe da preduzmu hitne mjere i promijene krivični zakonik kako bi se spriječile nove tragedije u budućnosti.

Ne propustite